Sport » Kézilabda

Négy gólt kell ledolgoznia az SzKC-nak

Több mint 30 fokos melegben, kétezer szurkoló előtt négygólos vereséget szenvedett az SzKC a Challenge Kupa döntőjében. Ledolgozható a hátrány.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

bragaszkc1
Fotók: Józsa Csongor
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2015. május 17., 21:50
0 hozzászólás. 

A mérkőzés kezdete előtt egy órával derült ki, hogy mégse lesz televíziós közvetítés a találkozóról – ezt a csapat honlapján közölték, a helyszínen tartózkodó udvarhelyi újságíróknak az tűnt fel, hogy a Pavilhao Flavio Sa Leite elnevezésű, több mint 2000 néző befogadására alkalmas sportcsarnokban egyetlen televíziós kamera sem volt.

Idehaza viszont volt néhány olyan vendéglátóipari egység, ahová csoportosan ültek be a meccs iránt érdeklődők, sajnos utóbbiak hoppon maradtak. Az egyetlen információforrás így az SzKC holnapja volt.

A csapat valóságos katlanban játszotta le a meccset, Portugáliában ugyanis több mint harmincfokos meleg van már, a csarnokban is óriási volt a hőség. Bátran kezdett a KC, de a hazaiak hamar átvették az irányítást, szerencsére nem tudtak sok góllal elhúzni.

Sokat hibázott az SzKC, több lépéshiba, elejtett labda, kihagyott ziccer is volt, ugyanakkor pihenni sem nagyon tudott a csapat, mert a három sérült (Orbán Levente, Szász és Komporály) miatt a kispad is rövidebb volt. A félidő időntúli dobással ért véget, de ezt Majnov mellé lőtte.

bragaszkc2A második félidő elején hét percet kellett várni az első SzKC-gólra, a sárgamezes vendéglátók hét góllal is elhúztak. Azonban egy időkérés után elkezdett felzárkózni a csapatunk, a végére már három góllal is megközelítettük az ellenfelet, de az utolsó másodpercekben még kaptunk egy átlövésgólt, így négy találattal lett jobb a portugál csapat az odavágón.

A négygólos hátrány ledolgozható, a döntő második felvonását vasárnap, május 24-én, pünkösdvasárnap 17 órától rendezik az udvarhelyi sportcsarnokban – történelmi esély előtt van az SzKC, jelzett nap és a meccs az udvarhelyi kézilabdázás mérföldköve lehet.

Férfi kézilabda Challenge Kupa, döntő, 1. mérkőzés

ABC UMINHO BRAGA–SZÉKELYUDVARHELYI KC 32–28 (18–14)

Braga, Pavilhao Flavio Sa Leite csarmok, 2000 néző. Vezették: Vaidas Mazeika és Mindaugas Gatelis (litvánok)

SZKC: Tevzadze – Mihalcea 7, Majnov 2, Kuzmanoski 6, Rusia 7, Onyejekwe 2, Tálas. Csere: Szabó (kapus), Sipos, Ramba 3, Stoilov, Ferenczi 1. Vezetőedző: Vlad Caba.

Az eredmény alakulása: 6. perc: 5–3, 17. p.: 10–10, 23. p.: 14–12, 34. p.: 20–14, 40. p.: 23–18, 46. p.: 25–20, 52. p.: 28–23, 59. p.: 30–26.

Kiállítások: 6, ill. 6 perc

Hétméteresek: 5/4, ill. 5/4



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."