Sport » Kézilabda

SzKC: szép évázárás és továbbjutás után januárban irány Barcelona

Könnyebben gyűrte le a Temesvári Polit a kupában az SzKC, de ehhez a vendégek fegyelmezetlensége is kellett.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

szkctemesvar1
Fotók: Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2015. december 17., 22:52
0 hozzászólás. 

A 2015-ös év utolsó kézilabdameccsére szinte teljesen megtelt az udvarhelyi sportcsarnok, a meccs előtt néhány másodperces néma csenddel adóztak a nézők és a csapatok Gheorghe Gruia emlékének, illetve a fehér mezes temesváriak fekete karszalaggal játszottak – 26 évvel ezelőtt, 1989 december 17-én történt a romániai forradalom egyik legszomorúbb eseménye, a temesvári vérengzés.

szkctemesvar2Védekezésben kezdtünk, támadásban Onyejekwe volt az irányító, Ghiță és Ojleski is játszottak, előbbi letöltötte az eltiltást, a macedón megúszta figyelmeztetéssel. Hamar jött a keménykedés a pályán és annak a szélén is, akárcsak a két csapat bajnokiján, a vendégek edzője, Pero Milosevic gyakorlatilag az összes, csapata ellen hozott ítéletet vitatta. Kapott egy sárga lapot a 9. percben, de még a megfigyelőt is kihozta a sodrából. Ekkor már az SzKC vezetett egy góllal és látszott az is, hogy Fenici, a Poli irányítója ideges volt a társaira – pláne akkor, amikor Mihalcea vagy Tálas gyönyörű, csavart ejtéssel vette be a kapujukat. Ugyanilyennel egyenlített Timofte is túloldalt, miután Onyejekwét kiküldték két percre.

szkctemesvar3Utána nem fújtak be egy Mihalcea elleni szabálytalanságot, gólt kaptunk, felpattant néhány néző, egyikük már lépett volna be a pályára, amikor leállították a biztonságiak. „Du-te la oi, mă!" - ez csak egy volt a sok szidalmazás közül. Aztán a 24. percben jött a fordulópont: a Poli jobbszélsője, a montenegrói Marko Lasica kapott össze Tálassal, két percre küldték volna le, de a reklamáláskor az egyik bíróhoz ért, azonnal piros lapot mutattak fel neki, Tálas megúszta két perccel. Itt azonban megfogtuk a meccset, Sipos klasszikus beálló-góljával már három volt ide, utána két lövést is blokkoltak a magasabb védőink, de Szabó is jól fogott.

szekcatemesvar4Fordulás után még jobban feljavult a védekezésünk, tíz perc alatt mindössze egy gólt kaptunk, Szabó három lövést ütött ki (egyet fejjel). Ugyan Mihalcea vétett ziccert, Kuzmanoski az ő széléről talált be és a Rusia kiállítása miatti emberhátrányt is lehoztuk gól nélkül. Siposék középen dolgozták rendesen a beállóst és az átövőket, illetve Fenici-t, aki továbbra sem talált magára. Sőt, ki is állíttatta magát, addig reklamált egy Grigoraș-Tálas bakalódásnál.

Belejött viszont Daskaloski a kapujukban, de Onyejekwe kontrájánél ő is tehetetlen volt a 38 percben, aztán Ghiță vágott be kettőt s már öttel mentünk. Két perc múlva Fenici aláment Tálas könyökének, belefejelt, felhasadt a szemöldöke – a mentősök is be kellett menjenek a pályára, kötést kapott, úgy tűnt, hogy folytatja, aztán mégsem. Valljuk be, ez is kellett a győzelemhez, innen kezdve már könnyebb volt az SzKC-nak.

A 47. percben jól cserélt Vlad Caba, visszaállt a majd negyedórát pihentetett két szélső, Mihalcea be is lőtt egy kontrát, majd Ojleski is lehúzott egyet az alsóba, már hattal mentünk, nagyjából eldőlt a továbbjutás. Három gólt lefaragtak, Jokanovic jött a kapunkba, Caba időt kért. Kinyílt a védelmünk, gólt kaptunk, de Tálas megint átverte Daskaloskit, a meccs végén pedig mindkét csapat jól védekezett, mindössze Grigoraș és Kuzmanoski találtak be – utóbbi a 2015-ös év utolsó hivatalos találatát szerezte a sportcsarnokban. Teljesen megérdemelten jutott az SzKC a legjobb nyolc közé.

szkctemesvar6A meccs utáni sajtótájékoztatón Vlad Caba elmondta, hogy az évet ahhoz képest jól zártuk, hogy milyen helyzetben voltunk két hónappal ezelőtt, hiszen hét meccset zsinórban nyertünk. „Nagyszerű helyezés a 2. és az is jó, hogy legyőztük Temesvárt a kupában. Ezen a meccsen az első félidőben a csetepaté után kezdtünk jól játszani, addig csak a bemelegítés volt. Megint Tom és Jerry-s volt a játék, engedtünk talán egy kicsit, visszajöttek, megint megléptünk. Azt azért ne felejtsük el, hogy tegnap reggel ötkor értünk haza Vasluiból, ma már játszani kellett, ez számomra elfogadhatatlan." - mondta a szakember, hozzátéve, hogy Ghiță, Onyejekwe, Mihalcea és Tálas holnap 12-kor a válogatott edzőtáborában kell legyen.

„Nem akarok megsérteni senkit, de ez így nagyon nehéz. A többiek számára holnaptól szünet van, kivéve Ojleskit, aki tagja a macedón válogatott Európa-bajnokságra utazó keretének, így lehetséges, hogy nem fog rendelkezésünkre állni a januári kupameccsen, illetve a februári, első bajnokin. Ez is azt jelzi, hogy mennyire messze vagyunk Európától..." - mondta a szakember.

Az együttes január 4-én 18 órakor gyűl össze, két hetet itthon készülnek (itt lesz Edouard Carnet, aki fizikailag készíti fel ismét az együttest), majd Barcelonába mennek edzőtáborozni, ahol a BL-győztes csapat edzője, Xavi Pascal is tart edzést nekik. Három edzőmérkőzést játszanak, a Barcelona 2-es csapatával, a katalán főváros másik együttesével, az Aragonnal, illetve a Granollers-szel csapnak össze.

Férfi Kézilabda Román Kupa, nyolcaddöntő

SZÉKELYUDVARHELYI KC–TEMESVÁRI POLITEHNICA 24–20 (13–11)

Városi Sportcsarnok, 1100 néző. Vezette: Radu Iliescu és Doru Pascu Manea (Bukarest)

SZKC: Szabó (12 védés, 18 kapott gól) – Mihalcea 6 (2), Markez, Onyejekwe 4, Rusia 2, Ojleski 1, Tálas 4. Csere: Jokanovic (2/2) – Ghiță 4, Kuzmanoski 2, Sipos 1. Vezetőedző: Vlad Caba.

Poli: Daskaloski (16/24) – Timofte 4 (2), Păiuș 2, Fenici 3, Grigoraș 4, Lasica, Pejovic 4. Csere: Santeiu 1, Ștefan Leonard 2, Neamțu, Szentpéteri. Vezetőedző: Pero Milosevics.

Az eredmény alakulása: 5. perc: 2–3, 12. p.: 6–5, 17. p.: 7–8, 26. p.: 12–19, 34. p.: 14–11, 45. p.: 18–15, 52. p.: 22–18, 57. p.: 23–19.

Kiállítások: 10, ill. 6 perc

Hétméteresek: 2/2 ill. 2/2



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."