Sport » Kézilabda

Az utolsó másodpercig kiélezett meccset játszott az SZKC

Megfogyatkozott, de lelkes kerettel harcolt a Székelyudvarhelyi KC az utolsó pillanatig küzdő Tordával és a játékvezetőkkel.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

szkc-torda-2
A parádézó Jokanovic, fotó: Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2016. március 07., 21:51
0 hozzászólás. 

A Tordai Potaissa érkezett vendégjátékra a Székelyudvarhelyi KC otthonába hétfő délután: a tét az volt hogy a hazaiak az alapszakasz végén legalább a harmadik helyen végezzenek. Nők napja alkalmából az SZKC játékosai piros-fehér szegfűkkel jöttek ki a játéktérre, amit szét is osztottak a közönség hölgytagjai között. Az udvarhelyiek nagyon hiányos névsort nevezhettek a találkozóra, hiszen Vladimer Rusia eltiltás, Sipos Adrián, Ghiță Cristian és Csog Vencel sérülés miatt nem léphetett pályára, a kispadon mindössze egy bevethető mezőnyjátékos (Szász) ült, hiszen Majnov ma sem kapott szerepet.

A párharc elején úgy tűnt, hogy az SZKC játékosai fognak majd rohanni az eredmény után, hiszen 2-3 góllal ellépett a Torda, azonban Markez góljai tartották a lelket a csapatban. Szabó védései segítettek közelebb férkőzni az ellenfélhez, ám ehhez kellett az is, hogy Tálas rendre bevágja a bejátszott labdákat. Sőt az is, hogy Vlad Caba a tizenötödik percben időt kérjen, mert hasznosnak bizonyult az egyperces megbeszélés. Mihalcea hetesből egyenlített, a volt udvarhelyi kapus, Varó ugyan felütötte a labdát, de az így is a kapuban kötött ki - néhány perccel azelőtt Markez hetesét még bravúros mozdulattal védte ki Varó.

szkc-torda-1

Egy kellemetlen ütközés után földön maradt a szerb átlövőnk, de mielőtt még komolyabban eljátszhattunk volna a gondolattal, hogy őt is nélkülözni kell, újra pályán volt, sőt kétpercnyi gólcsend után vezetéshez is juttatta a csapatot. Ezután minden összejött a KC-nak, a belépő Jokanovic hetest hárított, Mihalcea pedig egy kínai figura után is eredményes volt. Ugyan még egy időntúli hetesből még faragott a vendégcsapat, de így is háromgólos előnnyel mehettünk a szünetre.

szkc-torda-4

A második félidő hasonló forgatókönyvvel folytatódott. Mihalcea magabiztosan értékesítette a heteseket, Onyejekwe a labdaszerzései mellett egy parádés cunderrel is beköszönt Varó kapujába, és a Szabó helyére beálló Jokanovic egymás után mutatta be a bravúros védéseket.

A tordaiak szerb beállósa, Nenad Savic és Kuzmanoski végigkakaskodták a mérkőzést, nem mentek úgy el egymás mellett, hogy oda ne szóljanak a másiknak.

szkc-torda-3A végjáték nagyon keményre, de emlékezetesre sikeredett: amikor már úgy tűnt, hogy zsebben a győzelem, a bírók néhány számunkra kellemetlen döntése és az ellenfél szívóssága megnehezítette a mieink dolgát. Háromgólos hátrányból kapaszkodtak fel és ki is egyenlítettek az utolsóelőtti percben, mígnem egy perccel a lefújás előtt Markez értékesített egy hetest. Az utolsó bő fél percet ők támadhatták végig, a teljes csarnok állva buzdította a kedvenceit, és a kettős emberhátrányban játszó SzKC remek védekezéssel ölte a másodperceket. A lefújás előtt Cîntec elengedte az utolsó lövést, de Jokanovic védése a Székelyudvarhelyi KC győzelmét jelentette.

A következő, nagyon nehéz meccse Bukarestben lesz az SzKC-nak a CSM ellen, a március 13-én, vasárnap 11 órakor kezdődő találkozót a nagybányai Cristian Băban és Ionuţ Marta kettős vezeti, a tervek szerint a Digi Sport élőben közvetíti. Szerdán a fővárosi rangadón a Dinamo otthonában játszik a CSM, 17.45-től a tévé előtt azt is végigizgulhatjuk - a mai meccs izgalmait azonban nehéz lesz meghaladni.

Férfi kézilabda Nemzeti Liga, 23. forduló

SZÉKELYUDVARHELYI KC–TORDAI POTAISSA 31–30 (17–14)

Városi Sportcsarnok, 900 néző. Vezette: Caludiu Belan (Marosvásárhely) és Viorel Călina (Pitești)

SZKC: Szabó (4 védés/15 kapott gól) – Mihalcea 9 (5), Markez 6 (1), Kuzmanoski 4, Onyejekwe 3, Ojleski 4, Tálas 4. Csere: Jokanovic (11/15) – Szász 1. Vezetőedző: Vlad Caba.

TORDA: Pallag (2/12) – Suciu, Lazăr 4, Rotaru 2 (1), Adomnicăi 4, Thalmaier 7, Savic 2. Csere: Varó (7/18), Fleșer (0/1) – Cîntec 5, Amihăesi, Marian Raul 5 (3), Ștef 1. Vezetőedző: Horațiu Gal.

Az eredmény alakulása: 8. perc: 3–5, 13. p.: 5–6, 20. p.: 9–8, 27. p.: 15–12, 35 p.: 20–16, 43. p.: 24–20, 50. p.: 27–24, 58. p.: 30–29.

Kiállítások: 10, ill. 12 perc

Hétméteresek: 7/6 ill. 5/4



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."