Sport » Kézilabda

Munkás győzelmet aratott az SzKC a Duna partján

Nagyot harcolt a három pontért az SzKC – ez nem volt egyszerű, de összejött. Da Rosa volt a meccs embere.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

rangelluandarosa
Fotó: Csedő Attila / archív
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2016. október 05., 19:32
0 hozzászólás. 

A nyáron alaposan kicserélődött a călărași-i csapat, hiszen új edző jött Aihan Omer helyére Caslav Dinic személyében, illetve a csapatba nemcsak orosz, ukrán és moldovai játékosok érkeztek, hanem a belföldi piacról is merített a Duna-parti együttes. Ennek ellenére elég hullámzóan teljesít a bajnokságban, ennyi új embert nem lehetett még beépíteni.

Meglátszott ez a feltevés az első percekben is, de az is észrevehető volt, hogy az orosz Nyikolaj Szorokin személyében igen jó kapust igazoltak – azt is tegyük hozzá gyorsan, hogy túloldalt Da Rosa is bebizonyította, hogy nagyon jó ötlet volt Spanyolországból Udvarhelyre csábítani. Mindkét kapus jól védett, kevés gól is esett az első tíz percben, de aztán belelendült az SzKC és zsinórban három gólt szerzett, Komogorov átlövésből, Ojleski és Mihalcea pedig kontrából volt eredményes.

Hagytunk ki ziccert is (Ojleski), a házigazdáknál az ex-temesvári Timofte beállása ránk is ijesztett, hiszen két szép góljával visszajöttek a meccsbe. A szélső később megsérült, ennek ellenére a háromgólos előnyünket elherdáltuk, a 23. percben kiegyenlítettek (10-10), majd vezettek is. Tíz perces (!) SzKC-gólcsend után az utolsó percben megrázta magát Komogorov, majd Peric is, így egy gól volt ide szünetben. Ne felejtsük el Da Rosát: a brazil portás amellett, hogy egyre-másra hárította Irakli Chikovani, Kurilenko és a többiek bombáit, emberhátrányban Tărîță, majd Acatrinei hetesét is kivédte!

Fordulás után Markez percei következtek, balkezes lövőnk két fontos gólt is szerzett, mellette Mihalcea jeleskedett, rendre bedobta a megítélt heteseket. Az SzKC jobbszélsője egyszer a fejét ugyan elveszítette, de jogosan: nem engedték elvégezni egy kilencesnél, a labda után kapott, mégis őt rakták ki két percre, ezt még a tévékommentátorok is elkacagták. A Nacu-Rucoi páros amúgy nem vezette rosszul a meccset, de néhány idegesítő hibát azért vétettek ezen kívül is.

A szerencse is hozzánk szegődött, hiszen Bulov ziccerben fölé lőtt, de az időközben megszerzett négygólos előnyünk is odalett – egy darabig tartottuk a két gólt, de az 58. percben kiegyenlített Călărași, hiába védett Da Rosa fantasztikusan. Az izgalmas végjátékban előbb Mihalcea értékesített higgadtan egy hetest, majd az utolsó percben elcsíptünk egy átadást és Ojleski kontrából bedobta – ekkor már meglett a győzelem, az utolsó másodpercekben egy hetest még értékesített a házigazda, de megizzadva a győzelemért, igazságosan, megérdemelten a három pontot megszerezte az SzKC.

Jövő kedden, október 11-én 17 órától a sportcsarnokban a Bukaresti CSM elleni rangadó jön. A fővárosiak kikaptak Tordán 32-26-ra kedden, ma délután pedig a forduló meccseinek zömét is lejátszották: a Dinamo Suceavát 29-28-ra győzte le, Szatmár otthon kapott ki 23-22-re Temesvártól, Vaslui szintén odahaza 26-24-re szenvedett vereséget Konstancától, Foksány pedig elverte Resicát 27-20-ra. Az SzKC negyedik a táblázaton.

Férfi kézilabda Bölények Ligája, alapszakasz, 7. forduló:

DUNĂREA CĂLĂRAȘI–SZÉKELYUDVARHELYI KC 24–25 (11–12)

Călărași, Ion G. Neagu Sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Adrian Nacu és Adrian Rucoi (Marosvásárhely)

DUNĂREA: Szorokin (9 védés/ 23 kapott gól) – Tărîță 3 (1), Acatrinei 3, Kurilenko 4, Chikovani 6, Marius Ignat, Carali. Csere: Erhan (0/2) – Gavrilioaia 4 (1), Sabin Ignat, Bulov 2, Timofte 2. Vezetőedző: Caslav Dinic.

SZKC: Da Rosa (15/ 24) – Mihalcea 6 (5), Markez 3, Komogorov 5, Onyejekwe 1, Ojleski 3, Kukoski. Csere: Kuzmanoski 1, Tálas, Peric 5, Szász 1, Baranau. Vezetőedző: Vlad Caba.

Az eredmény alakulása: 4. perc: 0–1, 11. p.: 2–3, 17. p.: 6–8, 25. p.: 11–10, 33 p.: 12–14, 44. p.: 15–19, 50. p.: 17–19, 58. p.: 23–23.

Kiállítások: 6, ill. 10 perc

Hétméteresek: 4/2 ill. 6/6



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."