Sport » Kézilabda

Moldvában hagyta a pontokat az SzKC

A második félidőben teljesen összeomlott az udvarhelyi gárda, a lelkes Vaslui-i csapat nagyon megverte az utolsó percekben.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

Fotó: archív
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2016. október 20., 18:42
0 hozzászólás. 

A Vaslui-i csapatnak ez a harmadik idénye a legfelső osztályban, az SzKC az eddigi két idényben mindig győzött ellenük. A moldvaiak nem tartoztak soha a bajnokság élvonalához, noha meglepetésekre azért képesek, idén a Bukaresti CSM ezt nagyon bánta.

Nagyon kiegyensúlyozott első félidőt játszott a két csapat, két góllal egyik sem tudott ellépni, s mindkét kapus, a veterán Pralea, illetve az SzKC-s Da Rosa megfogtak több ziccert is. Magabiztosabbnak tűnt mégis az SzKC, de több kulcspillanatban hibáztak a játékosok, a védelem könnyen nyílt szét, amit a két Bujor-testvér, a Tecuci-ból származó Mihai és Gabriel gyakran kihasználtak. Azonban Mihalcea is szorgalmasan termelte a gólokat, de Markez, Szász, Komogorov, Onyejekwe és Kuzmanoski is úgy ment pihenőre, hogy két-két gólt szerzett. A csapat előnye csak minimális volt a szünetben.

A második játékrészt azonban sokkal jobban kezdték a házigazdák, elkezdtek két góllal is vezetni, az SzKC pedig kénytelen volt váltani, pályára került Jokanovic, Csog, Ghiță, Baranau és Tálas is. Ám ez sem használt, sőt, a hazaiak tizenegy perccel a vége előtt négy góllal mentek el, Popescu és Mihai Bujor nagyon könnyen átjutott a védelmünkön többször is. Ezek a percek voltak azok, amiken elment a meccs, ezt nem tudtuk a későbbiekben visszahozni.

Vlad Caba időt kért gyorsan, de Komogorov lövését is hárította Tamaș Răducu – igyekezett az SzKC, hét mezőnyjátékossal támadtunk, Baranau bedobott egy hetest. Da Rosa visszajött a kapuba, de ő sem tudott csodát tenni – elöl két beállóssal játszott az SzKC, de az 57. percben két érthetetlen kiállítás (Kukoski és Onyejekwe) megpecsételte a sorsunkat, innen már nem lehetett felállni.

A végén már aláztak a Bujor-testvérek és Hagiu, kínai figurából is bevittek egy gólt – váratlanul és a második félidőben teljesen összeomolva kapott ki az SzKC.

A csapatra majdnem egy hét múlva egy újabb nehéz mérkőzés, a Temesvári Poli elleni hazai meccs vár. Ez szerdán, október 26-án 19 óra 45 perckor kezdődik, és a tervek szerint közvetíti a televízió.

Férfi kézilabda Bölények Ligája, alapszakasz, 9. forduló:

HC VASLUI–SZÉKELYUDVARHELYI KC 31–26 (14–15)

Vaslui-i Sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Theodor Șerbu-Andrei Vasilescu (Bukarest)

VASLUI: Pralea (3 védés/ 13 kapott gól) – Gabriel Bujor 7 (1), Mihai Bujor 7, Popescu 8, Moldovanu 3, Vlad Vlăduț 4 (1), Bușecan. Csere: Tamaș Răducu (5/13) – Anton, Hrimiuc, Hagiu 2. Vezetőedző: Sandu Iacob.

SZKC: Da Rosa (7/21) – Mihalcea 6 (3), Markez 3, Kuzmanoski 3, Komogorov 4, Onyejekwe 5, Szász 2. Csere: Jokanovic (2/10) – Kukoski, Ojleski, Peric, Csog, Ghiță, Baranau 3 (1), Tálas. Vezetőedző: Vlad Caba.

Az eredmény alakulása: 5. perc: 2–2, 10. p.: 5–6, 17. p.: 8–8, 29. p.: 14–14, 34 p.: 17–16, 44. p.: 21–19, 50. p.: 25–21, 56. p.: 29–25.

Kiállítások: 8, ill. 6 perc

Hétméteresek: 3/3 ill. 4/4



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."