Sport » Kézilabda

A harmadik helyről várjuk a folytatást

Nem volt annyira egyszerű dolga az SZKC-nek az utolsó fordulóban, mint amennyire az eredmény mutatja.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

szkc-suceava-1622
A brillírozó Komogorov, fotó: Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2016. december 14., 22:54
0 hozzászólás. 

A CSU Suceava látogatott a Városi Sportcsarnokba a Bölények Ligája őszi idényének utolsó fordulójában. Közel sem volt teltház a Székelyudvarhelyi KC otthonában, a skandálás szempontjából is visszafogottabb volt a csarnok, mint szokott.

A vendégek átlövője, Burlacu volt az első, aki a kapuba talált, majd Komogorov próbálkozhatott, de lövése elakadt a falban. Kettővel mehetett volna Suceava, de Da Rosa bravúrral mentett és indította Mihalceát. Ő egyenlített ki, majd Ghiță révén át is vettük a vezetést.

Mindkét oldalon nehezen indult be a támadójáték, hét perc után még 3-2 volt az eredmény, azonban jól jöttek össze az udvarhelyieknek a következő pillanatok, két gyorsindítással 3 gólosra duzzadt a fölényük. Sőt, Komogorov és Kuzmanoszki még ezt is megtoldták kettővel, időt is kért a CSU.

szkc-suceava-1594

A játékrész közepén a fiatal Buzogány is megmutathatta magát, egy hetes erejéig küldte be őt Vlad Caba, és majdnem meg is fogta azt, de végül a lába alatt utat nyert a hálóba Mitrea labdája. Elkezdett zárkózni a vendég csapat, az SZKC edzője jobbnak látta, ha időt kér, aminek lejártával Komogorov majdnem kiszaggatta a vendégek kapujának hálóját.

Ezek Komogorov, és az ellenfél csapatában az ő posztján játsszó Burlacu percei voltak, valóságos átlövő-showt láthatott a közönség. Az első félidő utolsó percében Ciubotariu egy gyorsindítás után szemtől szemben vezethette rá Da Rosára, aki lehajolt, előző meg kettétörte a felső lécet. Volt még húsz másodperc és Komogorov nem kegyelmezett, így három helyett öt gólos előnnyel mehetett az SZKC szünetre.

A második játékrész két nagy Tcaciuc védéssel kezdődött. A mieinknél Da Rosát Jokanovic váltotta, de Burlacu őt is hamar felavatta. Az udvarhelyieknél ki más törhette volna meg a gólcsendet, ha nem Komogorov?! Láttunk egy varázslatot is, Peric félrenézve játszotta be Mihalceának, aki egy látványos cunderrel fejezte be az akciót.

szkc-suceava-1639

Ezután sajnos megismerkedtünk a Suceava csapatának fiatal szélsőjével. Cristea egy percen belül kétszer is ziccerből vette be Jokanovic kapuját. Mihalcea hetest hibázott, Komogorov a lécet találta el, míg a túloldalon Petrea, majd Bursuc keze is elsült, amikkel egy gólra faragták hátrányukat.

Vlad Caba időkérése jót tett a fiúknak, hiszen visszatérve a pályára, Markez először talált be a mérkőzésen. Csakhogy Tcaciuc megint jó perceket fogott ki, a frissen pályára lépő Csognak vette el e lövőkedvét, hiszen nem csak elsőre, de a kipattanó utáni lövését is hárítani tudta.

szkc-suceava-1664

Ezután jöttek a sorsdöntő percek, amelyek az SZKC javára fordították a találkozót. Mihalceának sikerült feljebb kapcsolnia, egy mezőnygóllal és egy értékesített hetessel négyre emelte fölényüket a hajrára. A végjátékot mindenki nehezen bírta idegekkel, a sok szabálytalanság és reklamálás miatt, volt olyan pillanat, amikor összesen hat mezőnyjátékos volt a pályán.

Az utolsó néhány percben mindkét oldalon voltak találatok, de sem a hazaiak nem tudtak jobban ellépni, sem a vendégek felzárkózni, így megőrizve öt gólos előnyét az SZKC, 31-26 arányban diadalmaskodott. Ezzel az eredménnyel továbbra is 1 ponttal tudja maga mögött Tordát az udvarhelyi csapat és harmadik helyről kezdi meg majd a február eleji folytatást.

Férfi kézilabda Bölények Ligája, alapszakasz, 16. forduló:

SZÉKELYUDVARHELYI KC–CSU Suceava 31–26 (19–14)

Városi Sportcsarnok. Vezette: Marius Ghirghișor (Buzău) és Marian State (Buzău)

SZKC: Da Rosa (4/13) – Mihalcea 9 (2), Ghiță 2, Onyejekwe, Komogorov 7, Ojleszki 2, Tálas 4. Csere: Jokanovic (1/12), Buzogány (0/1) – Peric 1, Kuzmanoski 3, Markez 1, Baranau 2, Csog. Vezetőedző: Vlad Caba.

CSU: C. Tcaciuc (11/31) – Olariu, Sipka, Puljizovic 1, Burlacu 10, Mitrea 3 (2), Baican 1. Csere: Șoldanescu. Petrea 2, Polocoșer 2, Bursuc 1, Preda 1, Ciubotariu, Costea 2, I. Tcaciuc 1. Vezetőedző: Adi Chiruț.

Az eredmény alakulása: 6. perc: 3–2, 15. p.: 9–5, 22. p.: 13–10, 28. p.: 17–13, 36 p.: 21–15, 44. p.: 22–21, 51. p.: 25–22, 59. p.: 30–25.

Kiállítások: 12, ill. 14 perc

Hétméteresek: 3/2 ill. 3/2



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."