Sport » Kézilabda

Nyolccal nyert az SzKC, de ennyivel nem volt jobb

Nem csak mi mondjuk, ezt az edzők is megerősítették. Iszonyatos, feszült csatában győzött a csapat.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

szkcVaslui1
Szász András a meccs egyik főszereplője volt. Fotók: Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2017. március 10., 20:53
0 hozzászólás. 

Nem telt meg teljesen a sportcsarnok pénteken késő délután az SzKC-Vaslui összecsapásra, de a hangulat jó volt – sajnos elég rég nem nyert meccset az SzKC, a Konstanca elleni siker után egy tordai vereség és két döntetlen következett, így nagyon fontos volt a játékban levő három pont.

A kezdésnél nem is volt magabiztos a hazai csapat, az első negyedórában sajnos több volt az elejtett labda, a kapufa, mellé-, illetve fölé lövés, mint a gól, ráadásul a védelme sem igazán állt össze az SzKC-nak. Túloldalt a vendégcsapat feltűnően gyors, de elég egyszerű kézilabdát játszott, sem nagydarab beállósuk, sem nagy lövőik nincsenek, mégis rendre sikerült áttörniük a KC védelmét.

Idegenlégiósok nélküli csapat a Vaslui, de Bákótól Tecuci-ig sok jó játékos van náluk, köztük a Bujor-ikrek, ősszel elég simán elverték az SzKC-t.

szKCVaslui2A közönség türelme a 18. percben fogyott el, Csog a padlón maradt, a Barbu-Manafu bírói páros is egyre többet hibázott. Feszült pillanatok, percek voltak ezek, de egy-két góllal sikerült meglépni, aztán egy időkérés után beállt a sérüléséből visszatért Mihalcea, így élni kezdett a jobbszél.

Balszélről legalább öt ziccert hagyott ki az SzKC, sem Onyejekwe, sem Csog, majd Ojleski sem tudott igazán kibontakozni. Az utolsó percben Mihai Bujor ütötte le a levegőben levő Ojleskit, a megítélt hetest Mihalcea bevágta, így egygólos előnnyel pihent az SzKC.

Nem lett jobb a helyzet a második félidő elején sem, kiegyenlítettek és nem igazán tudtunk ellépni, a legfontosabb pillanatokban az SzKC-sok hibáztak, vagy a vendégek dobtak egy váratlan gólt.

Aztán sikerült hárommal meglépni, de megint jött a baj: Szász támadásban könyökölt, majd Onyejekwe is földhöz vágta ellenfelét, így kettős emberhátrányba kerültünk – ki is egyenlítettek, kezdhettünk mindent elölről.

SzKCVaslui3Bejött Da Rosa a kapuba, indítása után Ojleski ritkán látható csodamozdulattal verte át Praleát, talán itt volt a meccs egyik kulcsmomentuma. Meglátszott, hogy Vaslui farad, hiszen nem voltak túl sokan a padon sem, az SzKC pedig egyre pontosabb lett, Komogorov is elkezdte a lőni a gólokat, Szász is összehozott két szép gólt.

szkcvaslui4Nyolc perccel a vége előtt ellépett négy góllal az SzKC, itt már kezdett szétesni a vendégcsapat, akiken az időkérés sem segített. Aztán az 55. percben Szász megvadult, leverte a földre az őt folyamatosan provokáló Gabriel Bujort, utána meg is lökte, ezért kétszer két percet és piros lapot kapott – a játékvezetők javára legyen mondva, hogy két percre kitették Bujort is a folyamatos szekálásért.

Innen már csak az SzKC volt a pályán, több gólt nem is kapott, a közönség rázendíthetett a Sejhaj, Rozira, az utolsó percekben pedig Balázs Botond is kapott lehetőséget.

A három pont megvan, de két nagyon nehéz meccs jön, március 15-én 17 órától Temesváron, majd 20-án a Dinamóval idehaza játszik a csapat. Sok minden letisztul a táblázaton e két meccs és forduló után.

Férfi Kézilabda Bölények Ligája, alapszakasz, 22. forduló

SZÉKELYUDVARHELYI KC–VASLUI KK 30–22 (13–12)

Városi Sportcsarnok, 900 néző. Vezette: Ionuț Barbu és Alexandru Manafu (Bukarest)

SZKC: Jokanovic (5 védés / 18 kapott gól) – Baranau 2 (1), Ghiță 3, Kuzmanoski 1, Komogorov 5, Onyejekwe 2, Szász 4. Csere: Da Rosa (5/4) – Markez 1, Csog, Tálas 1, Mihalcea 6 (1), Peric 1, Ojleski 4, Kukoski, Balázs. Vezetőedző: Vlad Caba.

VASLUI: Pralea (14 védés/ 30 kapott gól) – Gabriel Bujor 4, Anton Valentin 2, Mihai Bujor 4, Hagiu 3, Dediu 2, Hrimiuc 3. Csere: Bușecan, Popescu 4 (2), Vlad Vlăduț, Cotinghiu. Vezetőedző: Sandu Iacob.

Az eredmény alakulása: 4. perc: 1–0, 10. p.: 5–5, 19. p.: 8–7, 27. p.: 12–12, 35. p.: 16–14, 42. p.: 19–18, 52. p.: 26–22, 58. p.: 29–22.

Kiállítások: 16, ill. 10 perc

Hétméteresek: 2/2 ill. 3/2

Mestermérleg

Sandu Iacob, Vaslui: Feszültség volt, felváltva vezetett a két csapat, többször visszajöttünk, de a végét elveszítettük, mert a játékvezetői ítéletek miatt nagyon frusztráltak lettünk. Onnan könnyű volt elmenni Udvarhelynek. De a hangulat jó volt, mondjuk a nyolcgólos vereség egy kicsit sok ahhoz képest, hogy 50 percig mi volt a pályán. Én szeretném Udvarhelyt kapni a rájátszásban.

Goran Kuzmanoski, másodedző, SzKC: Az első félidő gyenge volt, nem jött össze az, amit megbeszéltünk. Védekezésben nagyon sokat hibáztunk, a második félidőben aztán visszajöttünk. Szerintem is sok a nyolc gólos különbség. Két kemény meccsünk jön, egyelőre nem számolgatunk, az a fontos, hogy szerdán megszerezzük a három pontot Temesváron.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."