Sport » Kézilabda

Meg kellett, hogy izzadjon az SzKC a győzelemért

Az elején Temesvár nagyon odacsapott, de a második játékrész a mienk volt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

ChikeOnyejekwe
Fotók: Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2017. május 17., 21:40
0 hozzászólás. 

Az 5. vagy 6. helyen végzi az SzKC az idei bajnokságot, ez biztos, de a csapat nem vette félvállról a szerda esti meccset, s a közönség is szép számmal kilátogatott a Temesvár elleni első összecsapásra.

Nem bánta meg, mert helyenként sziporkázó játékot láthatott, ugyanakkor hihetetlen kihagyásokat – mindezt megkoronázta a vendégek edzőjének, Pero Milosevicnek a nem mindennapi viselkedése, aminek következményét a közröhej szó írja le legjobban a magyar nyelvben. Pero szerb, ezt így nem érti, de nem érette a játékvezetők döntéseit sem, de ezt megszokhattuk a román sportban, nemcsak kézilabdában: ha eredmény nincs, legalább ingyencirkusz legyen. Azt szeretik a népek.

MihalceaOnyejekweBeállós nélkül állt fel az SzKC, Szász sérült, Tálas beteg, így Kukoski volt a kényszermegoldás az első percekben, majd Chike Onyejekwe, aki néhány éves udvarhelyi pályafutása alatt csak éppen kapus nem volt. A vendégek rárontottak az SzKC-ra és át is vették a kezdeményezést, annyira, hogy öt góllal is vezettek, de a játékrész végére valahogy kiegyenlített a hazai gárda, Chike révén.

Fordulás után Milosevic tovább űzte az eszét, illetve "nagyon intenzíven élte meg a meccset", ami továbbra is szoros volt. Da Rosa belépése (Jokanovicnak nem nagyon ment, néhány labdát fogott csak) viszont erőt adott a hazai csapatnak.

DaRosaOnyejekwe találatával először vezettünk, a 39. percben, majd a következőkben nagyon beléjük tapostunk: Ojleski a pókhálóba zúdított egy kontra után, Filip Lazarovot (igen, a nagy Kiril öccse) kirakták két percre, bejött Fekete főleg védekezni, illetve a közönség hangja is erősebb lett, Mihalcea újabb gólja után pedig Milosevic rácsapta az időkérő kártyát az asztalra. Nem használt a szerb-román-angol nyelven tett fejmosás sem csapatának, hiszen Ojleski, majd Komogorov találatával öt lett ide.

MitarMarkezA Poli kapujába Daskaloski állt, s a macedón bizony lehúzta a rólót, s csapata kezdett feljönni – annyira, hogy az ötgólos előny odalett, a végénnagyon össze kellett kapnia magát az SzKC-nak, hogy meglegyen a meccs. Az utolsó percekben kakaskodás is volt, Pero Milosevic fia, Vuk Miliosevic akadt össze Ojleskivel, majd maradt még izgalom, de két góllal megnyerte a meccset a hazai csapat.

A folytatásjövő kedden, 24-én lesz Temesváron, ha ott az SzKC nem nyer, akkor egy május 30-i hazai meccsen dől el, hogy az ötödik vagy hatodik helyen végez-e a csapat. Mert egyelőre csak ez a kérdés maradt.

Férfi Kézilabda Bölények Ligája, az 5.-6. kelyért, 1. mérkőzés

SZÉKELYUDVARHELYI KC–TEMESVÁRI POLITEHNICA 26–24 (12–12)

Városi Sportcsarnok, 600 néző. Vezette: Anton Drăgănescu és Adrian Eremia (Bukarest)

SZKC: Jokanovic (4/17) – Mihalcea 4 (23), Markez2, Kuzmanoski, Komogorov 8, Onyejekwe 7, Kukoski. Csere: Da Rosa (7/7) – Ojleski 4, Peric 2, Ghiță, Baranau, Fekete, Csog. Edző-játékos: Goran Kuzmanoski.

Poli: Savic (8 védés / 22 kapott gól) – Lasica4, Vuk Milosevic 2, Fenici 4, Vaidasigan, Neamțu 2, Santeiu 2. Csere: Daskaloski (4/4) – Filip Lazarov 9 (8), Ștefan Leonard 1, Păiuș. Vezetőedző: Pero Milosevic.

Az eredmény alakulása: 6. perc: 1–2, 10. p.: 2–4, 16. p.: 4–6, 27. p.: 10–11, 36. p.: 16–16, 45. p.: 22–19, 51. p.: 23–21, 58. p.: 25–23.

Kiállítások: 8, ill. 10 perc

Hétméteresek: 3/3 ill. 8/8



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."