Sport » Kézilabda

Türelem sikert terem?

Akárcsak a tavalyi idényben, most sem tudta legyőzni az SzKC hazai pályán Călărași-t. Sőt, inkább örüljünk a döntetlennek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

szkc-calarasi1
Fotók: Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2017. október 06., 11:39
0 hozzászólás. 

Egy hazai pályán elért döntetlennek akkor nem lehet örülni, amikor egy nagyjából hasonló képességű és erősségű csapattal játszunk – a csütörtök délutáni meccsnek sajnos ez a végkövetkeztetése. Habár ezt úgy is felfoghatjuk, hogy négy perccel a vége előtt még három góllal ment az ellenfél, aztán a figyelmetlenségüket és a fáradtságukat kihasználva kiegyenlítettünk és legalább egy pontot idehaza tartottunk. Magyarázat mindig van, minden meccs után.

szkc-calarasi2

Amúgy rosszul indult az egész, balkezes átlövőnk megint csak egyedül Krivokapic volt, az első játékrészben ő tartotta a lelket a csapatban, s igen korán jött Tálas piros lapja: csapatkapitányunk talán a Dragas büntetlenül maradt lerántását akarta megtorolni, mindenesetre könyökkel betolt egyet Fotachének, aki egyből padlót fogott. Sajnos Huba már csak a lelátóról izgulhatta végig a meccs javarészét. Kék lap járt érte, így talán eltiltás is lesz az esetből. Emiatt a védelem megbomlott kissé, s az igen agilisan, nagyon jól osztogató és fontos gólokat lövő Josip Peric vezérletével sokkal jobbnak tűntek a vendégek.

„Közte s a mi irányítónk között mekkora különbség van? A legjobbak mentek el tőlünk!" – jegyezte meg epésen a meccs hevében egy szurkoló, aki a félidő utolsó előtti percében látott mintaszerű, góllal befejeződött támadása után csak ennyit mondott: „Ez a játék!" És igaza volt. Adrian Petrea nagyon jó csapatot rakott össze január óta a Duna partján, miután a resicai kísérlete kudarcba fulladt.

Túloldalt Dragan Dukic több variációval is próbálkozott a támadásban, Kuzmanoski helyett a 17. percben Balázs Botondot küldte be irányítóba, de a fiatal játékos csak tíz percig próbálkozhatott és nem volt annyira sikeres, mint a Fogaras elleni meccsen.

szkc-calarasi3

A másik irányítónk, Szőke Marius ugyan védekezésben megfelelőt nyújtott, de támadásban már nem, óriási ziccerben is hibázott. Az első félidőben csak az egyik szélsőnk, Baranau „élt" (vagy éltették a többiek), három próbálkozásból kettőt bedobott, Kovacevic egyet lőtt kapura, a második játékrészben is csupán kettőt (az egyikből lett gól, a másik a kapufáról jött vissza).

Beállós pozícióból az első félidőben egy gólt sem szereztünk, de a másodikban Vilovski többször is villant. Az átlövők közül Dragas nagyon ritkán jutott lövéshez, Szadovij ugyan az első játékrész végén lőtt két fontos és szép gólt, de több helyzetet elhamarkodott.

szkc-calarasi5

A konstancai játékvezetői kettős sok hibát nem vétett, de néhány hatalmasat igen: sajnos olyan is előfordult, hogy az ellenfél játékosának lábáról pattant a labda előre úgy, hogy ellentámadás és gól lett belőle... A kapuban Da Rosa nem volt rossz, csak a második félidő elejére halványult el egy kicsit, Saldatsenka szinte végigvédte a játékrészt, az utolsó öt percre mégis a brazil jött vissza – és milyen jól! A meccs végén három labdát hárított, köztük a legutolsó, Chikovani által ráküldött löketet, ami már az SzKC egyenlítő gólja után, pár másodperccel a sípszó előtt jött.

szkc-calarasi4

Azt is fűzzük hozzá, hogy Baranau nagyon higgadt volt, a meccs utolsó, nagyon feszült pillanataiban három hétméterest értékesített – a lefújás után több néző jól megszorongatta a fehérorosz szélső jobb kezét, holott bal kézzel mattolta a találkozón amúgy kitűnően teljesítő George Șelarut. A kulcsmomentum egyébként Gurkovsky szabálytalansága volt a vége előtt 15 másodperccel, az ukrán beállós a kaputól jó 12 méterre dózerolta le Dragast, s ezért neki is kék lap, az SzKC-nak pedig hetes járt, ebből jött az egyenlítés.

„Immár ez a szezon is így telik el, a hetedik-nyolcadik helyen" – kesergett egy néző még 21-24-es állásnál, de ezzel azért vitába szállnék, hiszen hibázik más is. Konstanca például megint kikapott meglepetésre, ezúttal Foksányban, s a Steaua-Temesvár csata is döntetlen (25-25 lett).

Az SzKC-nak pedig még szüksége van időre és türelemre is, habár már a következő összecsapás, a jövő csütörtöki vaslui-i kiszállás is pokoli lesz.

De lesz még jobb ez a csapat, hiszen képes rá.

Férfi Kézilabda Bölények Ligája, alapszakasz, 6. forduló

SZÉKELYUDVARHELYI KC–DUNĂREA CĂLĂRAȘI 24–24 (12–13)

Városi Sportcsarnok, 900 néző. Vezette: Adrian Georgescu és Mihai Moldoveanu (Konstanca)

SZKC: Da Rosa (8 védés / 15 kapott gól) – BARANAU 5 (3), KRIVOKAPIC 5, Kuzmanoski 1, Dragas 1, Kovacevic 1, Tálas 1. Csere: Saldatsenka (3/9) – VILOVSKI 4, Szőke, Balázs, Szadovij 2, Mihalcea 4 (4). Edző: Dragan Dukic.

DUNĂREA: Șelaru (17 védés/ 23 kapott gól) – Tărâță 4, Stankovic, Fotache, CHIKOVANI 6 (2), Dospinescu 2, Lazovic 1. Csere: Erhan (0/1) – PERIC 5, Vartic, Timofte 1, Gurkovsky 4, NOSRATI 2. Vezetőedző: Adrian Petrea.

Az eredmény alakulása: 3. perc: 0–1, 9. p.: 2–4, 19. p.: 6–7, 27. p.: 9–11, 33. p.: 13–15, 42. p.: 17–19, 52. p.: 20–22, 56. p.: 21–24.

Kiállítások: 2, ill. 10 perc

Hétméteresek: 8/7 ill. 2/2



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."