Sport » Kézilabda

Megfeneklettek az izlandi jéghegyben

  Fel a fejjel! – mondta a lefújást követően a magyarok csapatkapitánya. Elvesztette veretlenségét a Mocsai-csapat a férfi kézilabda Eb-n.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

Kezi_kezieb05
Kezi_kezieb05
szerkesztoÍRTA: LUKÁCS ZSOLT
2012. január 22., 20:24
0 hozzászólás. 

Az izlandi fal túl keménynek bizonyult. A csoportkörben szépen haladó magyar nemzeti együttes ezt a küszöböt nem tudta átlépni. Ettől még nem törte lábát, van lehetőség a javításra. Igazából ezek után mutathatja meg a világnak, hogy nagybetűs csapatról van-e szó.

Kezi_kezieb05

Új fejezet kezdődött a szerbiai férfi kézilabda Európa-bajnokságon. A csoportkör után tizenketten maradtak talpon, akik két helyszínen, Belgrádban és Újvidéken küzdenek a pontokért. A magyarok maradtak az utóbbi városban, három pontot vittek a második körbe, vasárnap délután pedig rögtön az első találkozón igazi nagy névvel kellett farkasszemet nézniük. Izland a legutóbbi osztrák Eb-n bronzot, a 2008-as pekingi olimpián pedig ezüstöt szerzett.

Igaz, hogy jó pár sztárjátékosuk kihagyta a mostani kontinenstornát, a csoportkörből pont nélkül érkeztek. Nekik nem sok veszítenivalójuk volt a magyarok ellen.

 

Megkettőzött rendőri felügyelet

Most valamivel kevesebb magyar szurkoló foglalt helyet az újvidéki Spenski arénában. Nem arról van szó, hogy a válogatott eddigi kiváló teljesítménye nem sarkallta arra a drukkereket, hogy elutazzanak a szomszédos országba, hanem a jegyrendszer volt a ludas. A szervezőknek most már meg kellett osztaniuk a belépőket a középdöntő hat szövetsége között: mindenki ezret kapott, ezeket adhatták el.

Kezi_kezieb05

Vasárnap délután sokkal több rendfenntartó személy, korlát volt a sportlétesítmény környékén. Eddig egyetlen szurkolói túlkapásról sem lehetett hallani az Európa-bajnokságon, de a szerbek megtesznek mindent, hogy csírájában elfojtsák mindezt. Főképp azért is, mert megérkeztek a horvát szurkolók is, akikkel nem feltétlenül békés a házigazdák viszonya.

 

Fáradtság, tét, vagy csak simán vereség?

Egy világeseményen közel lehetetlen, hogy végig meneteljen egy gárda. A magyarok vasárnap délután két döntetlent és egy győzelmet követően hiába kezdtek jól Izland ellen, a végén nagyon simán kikaptak. Hat góllal, 21–27 arányban, akárcsak egy évvel ezelőtt, a svéd világbajnokság nyitányán (akkor 32–26 volt a szigetországiaknak).

Kezi_kezieb05

A franciák ellen brillírozó kapus, Fazekas Nándor a lefújást követően úgy nyilatkozott, hogy annak ellenére, hogy a vereség is része egy tornának, nem érezte az izlandiak elleni összecsapás előtt, hogy pont nélkül zárják a párharcot: „Küzdöttünk végig, de nem koncentráltunk eléggé. Nagyon rossz napot fogott ki mindenki. Meg kell mutatnunk a szurkolóinknak, hogy a vereség után is fel tudunk állni. Lehet, hogy páran fáradtak vagyunk, de ez egy világverseny. Itt minden a fejekben dől el".

A csapatkapitány, Ilyés Ferenc is számol azzal, hogy akik eddig velük tartottak, azok valószínűleg csalódottak: „Voltak hullámvölgyeink, de még ha nem is úgy látszott kívülről, a végsőkig harcoltunk. Ez a vereség egyet jelenthet számunkra: azt, hogy nincs több hibázási lehetőségünk. Most mutathatjuk meg, hogy fel tudunk állni, valóban egy hihetetlen eredményre vagyunk képesek".

Nincs sok idő a mérlegelésre. Kedden este már a szlovénok ellen kell nyerni, hogy – amennyiben jól alakulnak az eredmények a horvátok ellen – egy ki-ki összecsapást játszhasson a magyar nemzeti együttes.

 

Férfi kézilabda Európa-bajnokság, középdöntő, 1. forduló

Magyarország–Izland 21–27



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."