Sport » Kézilabda

Hvala, fiúk!

Kemény ütközetben egy pontot gyűjtöttek be a magyarok a szerbiai Európa-bajnokságon. Töltsünk, és koccintsunk az egészségükre.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

Kezi_kezieb03
Kezi_kezieb03
szerkesztoÍRTA: LUKÁCS ZSOLT
2012. január 20., 10:04
0 hozzászólás. 

Tanulgatunk szerbül, de messze állunk a tökéletestől. Nem is bánkódunk, amíg a magyar nemzeti együttes harcban van a továbbjutásért a férfi kézilabda Európa-bajnokságon, de már szerbül is meg tudjuk köszönni. Aki nem bírja az izgalmakat, ne is olvassa tovább.

Kezi_kezieb03

A C csoport szabadnapján, kedden feltérképeztük Újvidék szépségeit. Az itteniek hálásak lehetnek, mert a telet mi hoztuk. Eddig alig hullott hó a vajdasági fővárosban, de érkezésünk után, ha nem is jelentős a hóréteg, de megmutatta fogát a tél.

Kipróbáltuk a helyi jellegzetességeket, egyben ízleljük a szerb nyelvet. Gyorsan megtanultuk, miként mondják, hogy köszönöm, egészségedre. Igaz, olyan gyorsan el is feledtük ezeket, minden egyes vendéglátóipari egységben rákérdeztünk. S mindenhol szívélyesen mondták.

 

Nincs sok magyar szurkoló Újvidéken

Attól azért nem kell félni attól, hogy a Mocsai-együttes drukkolás nélkül marad a Spenski arénában. Csupán kevesen szálltak meg a szerb városban, majdnem mindenki ingázik. Buszok indulnak a meccsnapokon, az első, oroszok elleni találkozón szinte háromezren, a spanyolok elleni mérkőzésen már négyezren szurkoltak a kedvenceknek a helyszínen.

Kezi_kezieb03

Amúgy tudják, hogy ki Újvidék legismertebb sportolója? Szeles Mónika. A sok évig világelső teniszező mégis csak egyetlen találkozót játszott abban a sportcsarnokban, amelyikben most zajlik a kézilabda Európa-bajnokság. Az akkor szintén nagy névnek számító Arantxa Sánchez Vicarióval egy bemutatómeccset.

A Spenski arénát 1981-ben építettek, az akkori asztalitenisz Európa-bajnokságnak adott helyszínt. Most is impozáns, egyik felében pláza működik. Nem hinném, hogy az akkori tervező ezt álmodta volna ide.

 

Melléfogtunk

Francia szurkolókat cukkoltunk. „France, go home!" – mondtuk nekik arra számítva, hogy a gallok vereséget szenvednek attól az orosz válogatottól, amelynek élet-halál harcot kell vívnia a tornán, hogy olimpiai selejtezőcsoportba jusson.

Ötkarikás játékokat még sohasem rendeztek nélkülük. Lehet, hogy most majd Londonról lemaradnak. Mert Karabaticséktől kikaptak.

Kezi_kezieb03

Elméletünk szerint a magyarok a spanyolokat is verték volna. Itt is tévedtünk. Hatalmas harcban, időntúli hetessel mentette döntetlenre az összecsapást a Mocsai alakulat. Még minden nyitott az utolsó felvonásra a C csoportban. Együtt ünnepelt játékos és szurkoló.

Kezi_kezieb03

Végezetül pedig ne lepődjenek meg, ha erre járnak, a rendkívül vendégszerető szerbek pedig egy üveg pálinkával kínálnak. Azt az asztalra teszik, de ahogy kifogy a pohárból a nedű, csak maguknak töltenek. Nekünk nem.

Mikor fel akarunk állni tiltakozásképp, akkor megkérdezik, hova igyekszünk. Itt ez a szokás: mindenki magának tölt.


Kézilabda Európa-bajnokság. C csoport, 2. forduló:

Franciaország–Oroszország 28–24
Spanyolország–Magyarország 24–24



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."