Színes » Benzingőz

Az Opel a roncsprogram kedvenc külföldije

2011. április végéig a roncsprogram keretein belül a legnagyobb számban értékesített külföldi márka az Opel.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
felborultkamion2

Kidőlt egy kamion pótkocsija

Több órája vesztegel az út szélén. Kattints és...
babakocsi

Az autóból tolta a babakocsit, megbüntették

Az anyuka pedig filmezte, és ezen szórakoztak. A sofőrt...
vitosfruzsina-szonyegmosok

Egyúttal a perzsát is megmosták a kocsimosóban

Ki mondta, hogy az autómosóban csak négykerekűt lehet...

Szines_benzingoz/opel_roncs
Szines_benzingoz/opel_roncs
szerkesztoÍRTA: ANDRÁS FERENC
2011. május 16., 14:46
0 hozzászólás. 

Az előző évekhez hasonlóan a roncsautó program idén is lehetőséget biztosít belföldi és külföldi gyártású új autók kedvezményes vásárlására. Az abszolút első hellyel még mindig a Dacia büszkélkedhet, de határon túli márkák is pályáznak a mioveni-i gyártó babérjaira.

Az év első harmadában az Opelnek sikerült felülkerekedni az import márkák ádáz harcában és jelenleg a roncsautó program legnagyobb darabszámban eladott külföldi autógyártó címet tudhatja magáénak. 2011. április végéig 4155 importból származó gépjárművet értékesítettek a „Rabla" program igénybevételével, amelyből 378 darab az Opel márkajelét viselte.

A 9,1 százalékos piaci részesedés az első helyre katapultálta a német gyártót, igaz csak kilenc autóval adtak el többet, mint a második helyre visszaesett Skoda. A cseh-német gyártó 369-el folytatja a sort, a Chevy pedig csak hajszálnyira marad el tőlük 363 értékesített darabbal. Lemaradt a dobogóról a Renault 355 egységgel, de kárpótolhatja őket a Dacia sikere. A sort a VAG csoport vezérmárkája, a Volkswagen zárja 304 értékesített gépjárművel.

Szines_benzingoz/opel_roncs

Opel Corsa

Opelék sikerei mögött két ár/érték szempontjából nagyon jól pozícionált típus áll. A kisautó szegmenset a nagyon is szerethető, kis, kompakt és nem utolsó sorban formás Corsa típusával hódította meg. Aktuális ajánlatukban egy darab Corsaért 6 470 eurót és három roncsprogram jegyet kérnek – cserébe blokkolásgátlóval ellátott fékrendszert, vezető- és utas oldali légzsákot, szervokormányt, központi zárat, elektromos visszapillantó tükröket és egyéb kényelmi extrákat kapunk.

A kompakt, családi autók piacán az Astra Classic harmadik generációjával száll ringbe. Roncsprogramos ajánlatukban az Astra ötajtós, 1,6 literes benzines változata szerepel, ami három roncsprogram jeggyel 8 950 euróba kerül, természetesen áfával együtt. Ezért az összegért légkondicionálót, menet stabilizátort, négy légzsákot, bőrborítású kormánykereket és váltókart, szervokormányt és egyéb extrafelszereltséget is kapunk.

Szines_benzingoz/opel_roncs

Opel Astra Classic III

Nemcsak a 2011-es évet indította nagyon sikeresen német autógyártó idehaza, hanem meglepően jól teljesített tavaly is. 2010-ben 6 700 Opel jelvénnyel ellátott új autó talált gazdára, ez 6,5 százalékos piaci részesedést jelent. A számadatokat emészthetőbb formába öntve: jelenleg az Opel a negyedik legsikeresebb import márka a Romániában értékesítet új gépjárművek piacán.

Érdemes lesz nyomon követni az Opel fejlődését az elkövetkezőkben. Az Insigniával és az új Astrával igazán nagyot dobbantottak, tejesen más univerzumban van ez a két típus az eddig gyártottakhoz képest, ezért valószínűleg a márka teljes arculatát és marketingpolitikáját át fogják szabni. Ha az árpolitikájukat is meg tudják tartani és ez nem megy a minőség rovására, akkor rendesen elkezd majd rezegni a léc a Volkswagen és a Skoda alatt.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."