Színes » Életmód

Állati ötletek zöldségből, gyümölcsből

A Csillagvár napköziben csodáltuk meg, mit készíthetünk a gyerekkel, hogy vidámmá tegyük a szürkébb évszakot. Noé bárkáját, és ami belefér.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Illusztráció/ Szabó Apor

Óraátállítás: utoljára ugrálhatunk az időben

Az Európai Unió megszavazta, hogy az idei lesz az utolsó...
Kilyén Károly, a tökös gazda fotó: Szabó Apor

Tökös gazda: nyolcan hozták fel a kertből

Az első két kísérlet sem volt semmi, harmadszorra...
Bara Kinga elárulta, hol nyaralt Udvarhely fotók: Simó Veronika

Szeretjük, ha ellátják a bajunkat

Tudjuk, hol süttetted a hasad a nyáron, és azt is, hol...

A kamra titkos lakói. fotók: Csedő Attila
A kamra titkos lakói | Fotó: Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: PÁL EDIT ÉVA
2013. október 18., 10:31
0 hozzászólás. 

Zöldségből, gyümölcsökből készítettek játékokat a Csillagvár napközi óvodásai és szüleik, amelyeket aztán az épület előterében tettek közszemlére mindenki derülésére.

Tökös fickó ez a Noé

Készült Noé bárkája sütőtökből, Mazsola és Tádénak is lett tökháza, kukoricából lépett elő Manócska, pálma alatt heverésző krokodil ijesztegetett ki az uborkából. Láttunk krumpliból malacot, egeret, kukacot és rengeteg fajta sündisznót, csodáltunk modern csutkababát, kisautót paprikából, tökből, murokból.

Noé bárkája

Még több ötletért kattints a képre!

Padlizsánból készült a víziló, karfiolból bárányka, s ki gondolná, hogy szinte minden kerek tárgyból, akár hagymából, káposztából is lehet otthonunkban egész nyáron hóember!

Mint a makk

A kiállítás a napközi Egészséges, mint a makk! című projektjének része. Barabás Zsuzsa óvodavezető elmondta, hogy 3 500 lejt sikerült megpályázniuk az önkormányzattól, ebből főleg kirándulásokat szerveznek a gyerekeknek zöldség- és gyümölcsfeldolgozókhoz, a víztisztító állomáshoz, illetve mozgásos foglalkozásokon vesznek részt.

zodseg-1408

A helyes higiénia, testápolás és az érzékszervek működésének megismerése után az egészséges táplálkozással foglalkoznak. Mivel vegyes csoportok működnek a napköziben, amelyekben a háromévesek még igazából a beszoktatás fázisában vannak, a szülők segítségét is kérték a kézműves foglalkozásokhoz, és rendkívül ötletes munkák születtek – örült az igazgatónő a kiállítás sikerének.

zodseg-1403

A testmozgás is az egészséges életmód része: Tarcsi Emőke tartott gyerek zumba foglalkozást, és tartásjavító gyakorlatokat is elsajátítanak, versenyjátékokat szerveznek a nagyobb gyerekeknek. Üvegházat, tejgyárat, virsligyárat is terveznek látogatni, a négyhetes projekt végén pedig a gyógynövényekről, vitaminokról, ásványi anyagokról értekeznek versek, mesék formájában.zodseg-1413

A pályázatból még aszalógépet is vesznek, hogy szárított gyümölcsökkel, zöldségekkel is tudjanak a tél folyamán dolgozni az óvodai foglalkozások során, és a hagyományos családi adventikoszorú-készítést is kizárólag természetes anyagokból tudják megoldani.

A további ötleteket megtalálod képgalériánkban, ide kattintva!



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."