Színes » Érdekességek

Így nyaralnak az udvarhelyi politikusok

Ha már úgyis egy számítógép előtt aszalódsz, legalább mástól nézzünk ötleteket a nyaralásra. Vajon a politikusok hol süttetik?

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

Politikusok a tengerparton
Vajon a mi politikusaink is ki tudnak kapcsolódni a parton?
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2012. július 20., 11:48
1 hozzászólás. 

Telefont kikapcsolni, email-t automatikus válaszra állítani és a fürdőrucit a hónunk alá csapni. Legszívesebben magad mögött hagynád az egész betondzsungelt és elmennél nyaralni.

Monitort bámulsz, gépet irányítasz vagy aktákat tologatsz – nem számít, nyaralni akkor is kell. Sárga homokos part, türkizkék óceánnal, egy kiadós hegyi túra, vagy csak bóklászni valamelyik világváros rejtett kisutcáin. Mindegy, csak el innen. Álmodik a nyomor.

Határon túli tervek

Mi még igazán nem jutottunk el sehova, de kíváncsiak voltunk, idén merre nyaralnak politikusaink. Bizonyára sok fejfájást okoztak nekik az idei helyhatósági választások, így méltán kijár a lazítás.

Benedek Árpád Csaba, a város alpolgármestere nem habozott sokáig, az idei nagy kirándulást már lezavarta. Családjával egy hetet töltöttek Bulgária homokos tengerpartján. Elmondása szerint ezzel még nem merült ki teljesen az idei nyaralás, de a hátralevő időben már csak hosszú hétvégés kiruccanások lesznek a környéken.

Jakab Áron Csaba RMDSZ-es tanácsos nincs ilyen jó helyzetben. Idén még nem volt nyaralni és egyelőre több tényező is közbeszólhat, hogy sikerül-e maga mögött hagynia a várost.

„Tervek azok vannak" – fogalmazott – „ha az akadályok elgördülnek, akkor valamikor augusztusban egy autós, észak olaszországi körút lenne. A kocsi után kötném a motoromat és barátnőmmel elmennék Olaszországba. Egy 14 napos körútra gondoltam, miközben a látványosabb helyeken 2-3 napot is eltöltenénk, majd mennénk tovább" – meséli Csaba.

Jakab Attila EMNP-s városi tanácsos elsőre Tusványost említette, de ezt nem fogadtuk el neki. Nem hisszük, hogy a főszervezőként ez nyaralás lenne.

„Székelyszenttamáson van egy kertem, ott minden valószínűség szerint sokat fogok tevékenykedni, fejleszteni. Amolyan hasznos pihenés lesz ez. Aztán még tervezek egy ilyen low budget-es (alacsony költségvetésű - szerk. megj.), repülős kiruccanást is. Valamelyik olcsó fapados járattal egy hosszú hétvégét megejtenénk, a barátokkal. Az úticél nincs megszabva, de jó lenne valahol a Földközi-tenger partját érinteni, így Sanyolország, Olaszország jön szóba" – számolt be a tervekről.

Az itthon is megteszi

Zakariás Zoltán, az udvarhelyi EMNP elnök állapota a nyaralás szempontjából egyszerre áldott és áldatlan. Augusztus végére várják a második gyereket, ezért a nagy nyaralás most elmarad. A szabadság inkább a gólyavárással fog eltelni.

„Persze azért Tusványosra elmegyek, lehet az EMI táborba is, és valószínűleg ilyen hosszabbított hétvégék lesznek" – meséli Zakariás.

Farkas Györgyöt, a polgármester kabinetvezetőjét éppen szabadság közben értük el kérdésünkkel, igaz, a városban tartózkodott. Bevallása szerint nem lesz nagy nyaralás idén a Farkas családban. A tervek szerint csak rövid, egy-két napos kitérők lesznek a környéken, családdal és nélkülük egyaránt.

Kíváncsiak lettünk volna, hogy merre nyaral a város első embere Bunta Levente polgármester, illetve az MPP elnöke Szász Jenő, de többszöri keresés után sem sikerült elérnünk őket.

Lehet, hogy már elmentek nyaralni. Együtt.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
molter
2012-07-20 14:54:43
..."lehet, ha"..., vagy "lehet, hogy"?

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."