Színes » Érdekességek

Maskarádé: mi leszel, ha maszk leszel?

A gyermek csontváz akar lenni, a pasid kurvának öltözne, te pedig Lady Gaga bőrébe bújnál a farsangi bálon? A jelmezturkáló a megoldás.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

nusi turi, farsang, jelmez
Állati jó jelmezeket lehet kölcsönözni.
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2013. január 29., 08:41
0 hozzászólás. 

Eljött a farsangi mulatságok időszaka, nagy keletje van a maskarának. Azt már lassan mindenki tudja, hogyha igazán élethű jelmezbe akarnak bújni, nem kell az internetről megrendelni a maskarát, sem éjt-nappallá téve görnyedni a kis hableány jelmeze felett.

Elég betérni egy köcsönzőként is működő jelmezturkálóba, ahol szebbnél szebb, de hajmeresztőbbnél hajmeresztőbb jelmezek sokaságából is lehet válogatni. Székelyudvarhelyen több ilyen is van, mi is meglátogattunk egyet, ahol a turkáló a farsang idejére jelmezkölcsönzővé alakul át.

farsang-6397

A mindig vidám tulajdonos, Nusi néni nagy varázsló, minden kívánságot teljesít – ha nincs éppen raktáron a kért maskara, megvarrja. Amikor betoppantunk a jelmezbirodalmába, épp Süsüt, a sárkányt készítette.

Mi szem-szájnak jelmeze

„Még csak egy gumit kéne az ujjába húznom, és kész is van" – mutatja, de alig tudunk pár szót váltani, nagy a forgalom. Jönnek-mennek a kliensek, hozzák-viszik a jelmezeket, egymásnak adják a kilincset.

„Így megy ez egész nap, de hát egy szűk hónap a farsang, örvendünk, hogy elkelnek a jelmezek" – magyarázza mosolyogva, s már szóba is elegyedik Szabival, aki édesapjával Szentegyházáról érkezett.

farsang, jelemez, csontváz

„Tessék mondani, Batman jelmez van?" - kérdi a kisfiú. Hogyne lenne, pillanatok alatt elő is kerül Nusi néni segédje, a férje, s átadja a ruhát, amit Szabi sebtében fel is ránt magára a próbafülkében. Szemmel láthatóan elégedett a látvánnyal. A turi egyik előnye, hogy a kiválasztott jelmezt kölcsönzés előtt fel lehet próbálni. Ha nem tetszik, gond egy szál sem, lehet másik után kutatni.

Van itt kérem, vagy 2000 jelmez" – mondja Nusi néni férje, s hozzáteszi, hogy a méretet is meg lehet választani, bár idén a 2-3 éveseknek való, egészalakos jelmezeket nem kapkodták el.

Voltak már fura kívánságok is, Szilveszterre készült el Lady Gaga, és nemrég rendelték meg Vilmát és Irmát a Kőkorszaki szakik feleségeit. A legfrissebb óhajt az alig pár hete indult televíziós sorozat, Szulejmán és szerelme ihlette.

Dinók és egyéb állatfajták

Minden évben vannak divatos maskarák, és persze vannak örök kedvenc jelmezek is, amelyeket egyik kézből a másikba adnak, persze minden forgalmat akkurátusan jegyeznek egy füzetbe, hogy gond ne legyen.

farsang, jelmez

Idén a dinók a menők" – mondja Nusi néni, s a vállfákon felfedezünk kicsinek, nagynak való őslényeket is. A gyermekek valamilyen kedvenc rajzfilmfigurát választanak. Van itt Micimackó, Füles, Nyuszi, Tigris, Malacka és Miki egér, de még Twitty és Tom és Jerry is.

Nemcsak mesehős, de méla bárány, zebra és dalmát kutya is lehet a gyerkőc, ha éppen ez az álma. A kisfiúknál a Batman, Pókember van a toplista élén, a kislányok kívánságlistáján a tündér, királykisasszony az első.

farsang, jelmezAmíg a cowboy, indiános, indiai, zombi, spanyoltáncos, bohócos, skótos, sellős, hableányos, matrózos, apácás, papos és pápás, törökös és görögös, kalózos és Shrekes, Fionás, s Isten tudja még milyen jelmezeket mustráljuk, egy tini érkezik, aki ördögbőrbe bújna.

„Ez egy tüll, szexi ördög ruha, adok hozzá piros farkat, szarvakat is, de van bársonyos, s ha kell, piros vagy fekete palástos is" – mutatja a pokolban is szívdöglesztően kihívó választékot a tulajdonos.

farsang, jelmez, kellékek

A jelmezekhez kellékek egész tárából lehet választani: ciklámen színű és bodros szőke, barna, fekete, vörös parókák, dámás és férfias kalapok, turbánok, szakáll, bajusz, de még műmellek is, egyenesen Finnországból. Kár, hogy a halál kaszája eltörött, de nélküle is haláli jól mutat a morbid jelmez.

A férfiak szeretnek nőnek öltözni, a nők pedig szívesen álcázzák magukat apácának – sorolja Nusi néni, aki a vadrózsa jelmezhez is pillanatok alatt előkeríti a hozzá passzoló darabokat.

Az árak nem vészesek. Felnőtt jelmezt 35, gyermek maskarát 25, kiegészítőt pedig 10 lejért lehet kölcsönözni. Ezekre érdemes rászámolni még ugyannyit, ez a garanciapénz, ám ezt visszakapjuk, ha sérülések nélkül, ugyanolyan állapotban visszük vissza a jelmezt, mint ahogy kölcsönöztük.

Fél órát szántunk a jelmezkölcsönzőre, de ottragadtunk s csak egy bő óra után kezdtünk el búcsúzódni.

„Aztán nem kell engem agyba-főbe dicsérni" – búcsúzik nevetve Nusi néni. Bólintunk, hogy rendben, s arra gondolunk: tizenöt éve működő kisboltja olyan, mint a jó bor: nem kell neki cégér.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."