Színes » Érdekességek

13. Marosvásárhelyi Diáknapok és Diákfesztivál

A Marosvásárhelyi Magyar Diákszövetség május 5. és 8. között tizenharmadik alkalommal szervezi meg a „hetedhét országra szóló” Diáknapokat.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

Asterix_diaknapok
Asterix_diaknapok
szerkesztoÍRTA: LŐRINCI RÉKA
2010. április 30., 09:53
0 hozzászólás. 


A több mint egy évtizedes múltra visszatekintő rendezvény évről évre nagyobb népszerűségnek és érdeklődésnek örvend, egyre nagyobb tömeget mozgat meg, így jogosan állítható, hogy a Diáknapok minden egyetemi év legkedveltebb szórakoztató jellegű rendezvénye. A programsorozatokra nem csak vásárhelyi hallgatók, hanem más városban tanuló egyetemisták is jelentkezhetnek.

Asterix

Idén a nagy érdeklődésnek köszönhetően 36 csapattal fog zajlani a Diáknapok, ami körülbelül 1200-1300 résztvevőt jelent. A 30 létszámos szervező csapat ismét megpróbál kitenni magáért, a megszokott, hagyományos próbák mellett, nem kevés meglepetés van a szervezők tarsolyában.

A programról elöljáróban annyit, hogy már május 3-án megkezdik a rendezvénysorozatot, ahol kulturális rendezvényeké lesz a főszerep: hétfőn este táncházba invitálják az érdeklődőket, kedd este pedig színházi előadásra a mesteris szinisek jóvoltából.

Május 5-én a városközpontból indul a parádés felvonulás, asterix_obelixmég aznap délután bemutatkoznak a csapatok egy-egy kisfilmmel – az idei kisfilmek témája Asterix és Obelix az All-in-PIÁ-n –, késő este pedig a már hagyományossá vált táncversenyre kerül sor az Apollo Clubban. A táncos lábú csapattagoknak ez kemény megmérettetés lesz, hiszen a repertoárban hallható lesz keringő, salsa, tangó, charleston, cha-cha-cha, rock and roll, cigánycsárdás valamint hip-hop, disco, house és popzene. Csütörtökön, 6-án sportrendezvényeknek ad otthont a Week-End telep, este kincset keresnek a csapatok, majd éjnek idején, ügyességi próbákon bizonyítanak. Pénteken folytatódnak a sportrendezvények döntői, majd csapatjátékok következnek. A rendezvény szombat este ünnepélyes gálával és a résztvevők díjazásával zárul.

Főszervezők Salat Imola és Máté Hunor, további információk a http://diaknapok.mmdsz.ro honlapon.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."