Színes » Érdekességek

A játék, ami kiverte a biztosítékot

Alexandra Filimon, iparművész diák által tervezett játékállatok igen tetszetősek mindaddig, amíg észre nem veszünk rajta valami szokatlant.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

játékok nemi szervvel fotó: stirile.rol.ro
játékok nemi szervvel fotó: stirile.rol.ro
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. május 20., 12:04
0 hozzászólás. 

A tervező ugyanis nemi szervekkel látta el a színes szövetből készült játékokat. Az első rókákat, nyuszikat szarvasokat, lovakat és macikat egy napra a Művészeti és Design Egyetemhez tartozó Mátyás házban állították ki, de júliusban a Transilvania Expon is vendégeskednek a különleges tervezésű játékok. A kivitelezés előtt Alexandra megkérdezte a kolozsváriakat, mi a véleményük a pénisszel és vaginával ellátott játékokról. „A megkérdezett fiatalok, szülők és idősebb emberek véleményéből a következőket szűrtem le: senki nem adna a gyereke kezébe nemi szervekkel ellátott babákat, mert meg kellene magyarázniuk, de ezt túl korainak tartanák, és szerintük még nem értenék."jatek nemi szervvel fotó: stirile.rol.ro

Cristian Delcea, szexológus véleménye szerint feltétlenül szükség van arra, hogy a szülők kommunikáljanak a gyerekükkel ebben a témában, de ehhez nincs szükség nemi szervekkel ellátott játékokra. Az is nagyon fontos, hogy a nemi szervek anatómiájáról csupán a gyermek értelmi szintjének megfelelően essen szó.

Adela Moldovan pszichológus szerint viszont azt, hogy a babán nincsenek jelezve a nemi szervek, a gyermek úgy értelmezi, hogy valami szégyellnivaló, elrejteni való, ami a ruha alatt van. A prüdériát tehát a gyerek a felnőttől tanulja, nem vele születik. A pszichológus hisz Alexandra játékainak hasznosságában, de ennek ellenére azt gondolja, hogy nem lenne jó mindenhol hozzájutni ezekhez a játékokhoz.

Tehát nemcsak a szülőket, de a szexológusokat is megosztja a tény, hogy milyen hatással lehetnek a gyerekek szexuális nevelésére a nemi szervekkel ellátott nyuszik és elefántok.

Önnek mi a véleménye?

uh.ro/știrile.rol.ro



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."