Színes » Érdekességek

Szerintük bűn a szőrtelenítés

Isten azért teremtette szőrösnek a nőt bizonyos intim helyeken, hogy ne vigye kísértésbe a férfiakat – vallják az ortodox fiatalok.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

fotó: adevărul
fotó: adevărul
szerkesztoÍRTA: UH.RO/ADEVARUL
2017. június 23., 10:04
0 hozzászólás. 

A szőrtelenítés, a sminkelés és a parfümözés jelenségét tárgyalja bejegyzésében egy fiatal, görög-keleti vallásúak által írt blog.

„Mi, keresztények bármit teszünk, először Isten igazságára tekintünk, és csak aztán arra, hogy mit tart a társadalom erkölcsösnek, vagy erkölcstelennek. Az epilálás, vagy a szőr eltávolítása a test különböző részeiről, szorosan kapcsolódik ahhoz, ahogyan öltözünk, az öltözködés pedig a kultúrától, vallástól függ, amelyben élünk. A történelem utóbbi 7500 évében a nők hosszú ruhákat, szoknyát, blúzt viseltek, és így nem látszott a szőrzetük. Az utóbbi 50 évben a kirobbanó szexualitás korában megváltozott az öltözködés is. A szőr, kivéve a hajat, a szempillát és szemöldököt nemkívánatossá, szégyenteljessé vált" – olvasható A testek epilálása – az illetlenség következménye című cikkben, melyet hosszasan idéz az Adevărul című román napilap.

A cikket 2011-ben írták, de évről évre, főleg nyaranta virálissá válik, és terjed a román neten. A lap megszólaltatott egy pópát is, aki azt mondta, az egyház álláspontja szerint a testi higiénia céljából való szőrtelenítés nem bűn, csak akkor bűn az epilálás, ha a szexepil növelése céljából teszik.

Az ortodox ifjak által jegyzett írás szerint a fentiek miatt küzdenek a mai nők azzal, amivel anyáiknak, nagyanyáiknak nem kellett, a karokon, a lábakon, a hónaljban, vagy a nemi szervek környékén található szőrzet eltávolításával. Innen egyenes út vezet a megoldáshoz – ajánlják a cikk szerzői –: nem kell olyan ruhát hordani, hogy kilátszódjon a szőr, mert az, amit a szőr fed, az csak egyedül a nőre és férjére tartozik.

A nő testének látványa nem közkincs, hogy közszemlére legyen téve. Csak szülés, nőgyógyászati vizsgálat és műtét alkalmával megengedett a szőrtelenítés – vonja le a következtetést a szerző. Más bejegyzéseikben arra is kitérnek, hogy a fogamzásgátlás bűn, illetve a terhesség alatti szextől a magzat hajlamossá válik arra, hogy felnőtt korában szexuálisan kicsapongó, illetlen életet éljen. Állításaik többségére semmilyen tudományos bizonyíték nincs, de ez láthatóan nem zavarja őket.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."