Színes » Érdekességek

Legtöbbet melózunk, legkevesebbet pihenünk

Az European Industrial Relations Observatory kutatásai alapján a munkahelyen eltöltött időt tekintve a románok heti 41,2 órás munkaidővel viszik a pálmát az unióban.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2010. augusztus 03., 12:59
2 hozzászólás. 

Magyarán a legtöbbet mi melózunk. A dobogó második fokán a máltaiak állnak: a fény szigetének lakói heti 40,6 órát izzadnak a munkahelyükön. Harmadik helyen holtversenyben az angolok és a luxemburgiak jeleskednek szintén 40,6 órával. A negyedik helyezettek a bulgárok, akik heti 40,5 órát dolgoznak, míg a legkevesebbet, 37,3 órát a halszagú rokonság, azaz a finnek melóznak.

Ami a munka után járó megérdemelt pihenést illeti, az évi átlag 21 napos szabadnappal a románok majdnem sereghajtók. Ennél kevesebbet csak az észtek és a ciprusiak lazsálhatnak, nekik 20 nap dukál évente. Lehet irigyelni a dánokat és a németeket, akiknek 30 nap szabadnap jár, de kiverheti hazánkfiát a sárga irigység akár a 28 napos szabadnappal dicsekedő makaróni zabáló olaszokra, akár az évi 25 napos pihenésre érdemes osztrákokra és norvégokra kacsingat.

A fenti statisztikai adatok alapján akár el is morfondírozhatunk azon, hogy ha mi vagyunk a legszorgalmasabb állampolgárok, akkor mégis miért van a béka ülepe alatt az életszínvonal, miért nálunk a legalacsonyabbak a bérek? Lehet, hogy nem a munkánk, pontosabban a munkahelyen eltöltött idő mennyiségével, hanem annak eredményével, az elvégzett meló minőségével, hatékonyságával, azaz az eredményességgel van "csupán" a baj.

manna.ro/cotidianul alapján


2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
nagydd
2010-08-04 07:20:31
Én heti legkevesebb 65 órát dolgozok bakker..akkor sokan lazsálhatnak. :dry:
avatar
agressziv kismalac
2010-08-04 12:03:31
Az a gond a statisztikaval, hogy benne van a kaveszunet is, ami orszagonkent valtozik- nem hinnem hogy barmilyen munkahelyen a nemet annyit lazsal(hat), mint egy balkani...

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."