Színes » Érdekességek

Szigetváron vendégszerepeltek pipázóink

Hivatalosan is a Magyar Pipaszövetség tagja lett a Székelyudvarhelyi Polgári Pipaklub, amelynek négy tagja az elmúlt hét végén, szeptember 11-én, Szigetváron versenyzett.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. szeptember 14., 15:06
1 hozzászólás. 

A Szigetváron megrendezett bajnoki fordulóban (a magyar Lassúsági Pipaszívó Bajnokság 2010-ben három fordulóból áll: az áprilisi zalaegerszegi, a mostani, szigetvári, illetve a novemberi, debreceni versenyből) az udvarhelyi klub versenyzői közül Orosz Pál Levente érte el a legjobb eredményt. Orosz az 54 versenyzőből a 14. helyen végzett, pipája a meggyújtás után 1 óra 11 perc 15 másodperccel aludt ki (a verseny lényege, hogy a meggyújtás után ki éri el a leghosszabb időt égő pipával).

Szasza

A Székelyudvarhelyi Polgári Pipaklub

A másik három klubtag (Nyisztor János, Bíró Levente és Bokor Albert) a középmezőnyben végeztek. A verseny érdekessége volt, hogy a benevezőknek olyan dohányt kellett használjanak, amit az október 10-i, a portugáliai Estorilban sorra kerülő világbajnokságon gyújtanak meg majd a pipások. A három magyarországi fordulóban összesítésben a legjobbnak bizonyulók a jövő évi világbajnokságon vesznek részt.

Bedohazi_Pipa

Orosz Pál Levente

Az udvarhelyiek a november 27-én sorra kerülő debreceni versenyen is kötelezően részt kell vegyenek, mert a szabályzat szerint a Magyar Pipaszövetség által rendezett bajnoki fordulókból legalább kettőn kell versenyezni ahhoz, hogy jegyezzék eredményeiket. Szigetváron az udvarhelyiek hivatalosan is az MP tagjai lettek: eddig csak meghívottként, valamely magyarországi csapat tagjaiként versenyeztek, mostantól pedig önálló csapatként vesznek részt a megmérettetéseken.


1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
petraslajos
2010-09-14 15:45:12
Befordúltam a konyhára,
Rágyujtottam a pipára...
Azaz rágyujtottam volna,
Hogyha már nem égett volna:)))

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."