Színes » Érdekességek

Portugáliában versenyeztek az udvarhelyi pipások

Az idei lassúsági pipaszívó világbajnokságon hét székelyudvarhelyi pipás is részt vett: a csapat magyar színekben versenyzett a portugáliai Estorilban megrendezett egyéni vb-n.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

pipa2010
pipa2010
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2010. október 21., 09:25
0 hozzászólás. 

Az Atlanti-óceán partján fekvő Estoril városában (itt töltötte élete utolsó éveit Horthy Miklós kormányzó) van Európa legnagyobb kaszinója – az óriási épület egyik szárnyában tartották a versenyt, amelyen összesen négyszázan vettek részt a világ minden tájáról. Magyarországot 34 pipás képviselte, közülük heten a Székelyudvarhelyi Polgári Pipaklub tagjai: Orosz Pál Levente, Marosi György, Nyisztor János, László Sándor, Tamás György, Bíró Levente és Bíró Sándor.

pipa2010

Honlapunknak Orosz elmondta, hogy először történt meg az, hogy magyar nemzeti színekben, Magyarországot képviselve versenyeztek, hiszen a klub idén csatlakozott a Magyar Pipaszövetséghez. A világbajnokságon a csapat tagjai közül a legjobb eredményt Marosi György érte el, akinek 1 óráig és 13 percig égett a pipája, ezzel a 78. helyen zárt. Orosz 83. lett 1 óra 11 perccel, az első százba Tamás György is bekerült (92. hely) 1 óra 7 perccel.

A magyarok közül a legjobb eredményt (2. helyezést) Sümegi Sára érte el (Debreceni Pipaklub) – megjegyzendő, hogy a versenyben a nők külön kategóriában pipáztak. A pipaszívó verseny lényege, hogy a meggyújtott pipa minél tovább kell égjen – mindegyik versenyző ugyanazt a dohánykeveréket gyújtja meg, felszerelésüknek is az előírásoknak megfelelőnek kell lennie.

pipa2010

Az idei világbajnok egy olasz versenyző, Gianfranco Ruscalla lett 3 óra 10 perces idővel. Az udvarhelyi pipásoknak idén még van egy megmérettetésük: a magyar bajnokság ez évi utolsó fordulóját Debrecenben tartják december 4-én. A portugáliai versenyt október 10-én tartották, az udvarhelyi csapat a verseny után még néhány napot Estoril és Lisszabon nevezetességeinek megtekintésével töltött.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."