Színes » Érdekességek

Beindult a síszezon, de hóágyúzni kell

Hétvégén mind a Madarasi Hargitán, mind pedig Homoródfürdőn lehetett sízni, ám a hét elején bekövetkezett felmelegedés előbbinél már nem teszi lehetővé e téli sport űzését.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

madarasi_szezonnyito
madarasi_szezonnyito
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2010. december 22., 15:28
0 hozzászólás. 

A homoródfürdői sípályán múlt pénteken indult a síszezon, azóta működik – közölte honlapunkkal Benedek Lukács, a Lobogó-sípálya működtetője. Hóágyúzni kell, mert a természetes hó kb. 30 centiméteres volt, de a két hóágyú ezt meg tudja oldani, a pálya sízhető. A www.lobogo.ro weboldalon egyébként webkamerán lehet követni a sípályát – szerdán délben több tucatnyian síztek Homoródfürdőn. Amennyiben a többi környékbeli sípályára is kíváncsiak vagyunk, a homoródi mellett meg lehet találni a hargitafürdői és a tusnádi kamerák élő képeit is.

madarasi_szezonnyito

A Madarasi Hargitán múlt péntektől vasárnapig lehetett sízni a Súgó-pályán, a felvonók három napig működtek. Hétfőn már nem volt igény rá, kedden pedig bekövetkezett az olvadás, s már nem sízhető a pálya – közölte Kenyeres Emőke, a Súgó-pályát adminisztráló panzió részéről. A hóágyúk itt is működtek az említett napokon, mert nem volt sok természetes hó, de később ez sem bizonyult elegendőnek. A pálya állapotát, sízőket itt is lehet követni webkamerán, a www.madarasihargita.ro honlapon – Kenyeres hozzáfűzte, hogy az internetkapcsolattal voltak problémáik az elmúlt napokban, de ez hamarosan megoldódik.  


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."