Színes » Érdekességek

Üzemelnek a sípályák, de hó kellene még

Udvarhelyszék mindkét sípályáján működnek a hóágyúk és a felvonók: egyre többen jönnek Homoródfürdőre és a Madarasi Hargitára sízni.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

madarasi_szezonnyito
madarasi_szezonnyito
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2011. január 04., 15:06
0 hozzászólás. 

A homoródfürdői pályán karácsony előtt egy héttel indult el a síszezon, azóta folyamatosan síznek. A hóréteg vastagsága fél és egy méter között váltakozik, de folyamatosan hóágyúzzák a pályát – közölte kedden délben honlapunkkal Benedek Lukács, a Lobogó-sípálya működtetője. Sízők szép számmal vannak, naponta 10 és 16, illetve 18 és 21 óra között lehet sízni. A pályára rá lehet nézni webkamerán is, ennek élőképén jól látszik, hogy hányan tartózkodnak ott. Amennyiben a többi környékbeli sípályára is kíváncsiak vagyunk, a homoródi mellett meg lehet találni a hargitafürdői és a tusnádi kamerák élő képeit is.

A Madarasi Hargitán is javult a helyzet az elmúlt hetekhez képest, a felvonók működnek a Súgó-pályán és a Mihály-havason is. Utóbbin azonban csak szerdától lehet sízni – közölte honlapunkkal Kenyeres Emőke, a sípályát működtető Súgó Panzió részéről. Amikor az időjárás és a hőmérséklet megengedi, akkor a hóágyúk is működnek, de a Nagy-Mihályt még nem sikerült sízhető állapotba hozni. A pálya felvonója működik, de lesízni csak a Kicsi-Mihályon lehet, illetve a Súgó teljes hosszában sízhető. A Sugó-pályára és a Mihályhavasra ezen a webkamerán át lehet "kinézni" - a honlapon sípálya-térképet is találunk.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."