Színes » Érdekességek

Román állampolgárság román tévé miatt

Magyarországon több ezer román nemzetiségű lakos igényli a román állampolgárságot, csak azért, hogy nézhesse a román televíziót.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. március 23., 12:04
0 hozzászólás. 


A határ közelében élő román közösségek tömegesen nyújtottak be állampolgársági kérelmet. Csak Gyulán 5 ezer magyarországi román várja, hogy megkaphassa a román személyi iratokat. Ennek főleg gyakorlati oka van: a kábeltelevízió-szolgáltató egy ideje nem sugároz többé román nyelvű csatornákat Magyarországon, kivéve ha az előfizető román állampolgár – olvasható a manna.ro-n.

"2010. március 1-től eltűnt a román csatorna. Dühös lettem, mert sem levelet, sem értesítést nem kaptam" - mondta el a magyarországi Vasile Guzău, aki azóta nem nézheti a román focimeccseket, ezért benyújtotta az állampolgársági kérelmet.

Márk Maria gyulai panziótulajdonos azt szeretné, ha román vendégei nyugodtan nézhetnék az anyaországi televíziót. "Szívesen felveszem a román állampolgárságot, mert szeretném ha egyesülnénk mi, magyarországi románok a romániai románokkal" - nyilatkozta a Realitatea TV-nek.

Magyarországi románok esetében Románia egyelőre nem alkalmaz olyan könnyített eljárást az állampolgárság megszerzéséhez, mint a moldovai románok esetében.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."