Színes » Érdekességek

Eltűnt a szejkefürdői közvécé

Nyoma veszett a szejkefürdői angolvécének: bármennyire is hihetetlen, de néhány hétig (hónapig?) lehúzható klozettet lehetett használni a borvízforrások közelében.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2011. március 30., 17:00
2 hozzászólás. 

A Szejkefürdő múltját és jelenét bemutató cikksorozatunk kapcsán egyik kedves olvasónk hívta fel figyelmünket egy ottani turistalátványosságra. Elmondása szerint hetek, hónapok óta a szejkefürdői borvízmúzeum közelében van egy működőképes angolvécé, amit valószínüleg a Borvíz Útja projekt munkálatainak szakemberei állítottak.

SzaszaAzaz csak volt: szerdán délben, helyszínre érkezésünkkor a vécékagylónak már csak hűlt helyét találtuk, de egy másik olvasónk rendelkezésünkre bocsátott egy fényképet, amit körülbelül egy hete készített. Ezen jól látható, hogy a vécé áll, belőle vezeték megy a földbe (!!!), víztartálya van, de azt már nem sikerült megállapítanunk, hogy vizet honnan kap(hatott). Körülütte igen hiányos deszkakerítés, tákolmány leledzett – ez most is megvan.

Ha a képet nézzük, rájöhetünk, hogy a vécékagyló – habár a deszkák állásából arra következtethetünk, hogy valaha zárt is lehetett – valódi szabadtéri klozettként működhetett fénykorában. Nem mellékesen a Szejkefürdő két borvízforrásától (az út meletti, valamint a múzeum épületében levő) egyenlő távolságra.

címkék: kozvece wc szejke

2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
kszl
2011-03-31 08:13:53
csak is ciganyok lehettek
avatar
wadasz
2011-04-01 07:23:29
turista csalogato latvany :)

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."