Színes » Érdekességek

Tévéműsor hétvégére az uh.ro ajánlásával

Bár süt a nap, továbbra is hideg van: ha a szobánkba zárkózunk hétvégére, akad néhány tévéműsor, amit nem érdemes kihagyni. Szerkesztőségi ajánló.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

Szines
Szines
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. május 06., 14:44
0 hozzászólás. 

Lázár Emese

Ha szombat, akkor Csillag születik, ha vasárnap, akkor Való Világ. Kétségkívül az RTL Klub két menő műsora, a tehetségkutató műsor első középdöntője (szombat – 21.30) és a valóságshow utolsó felvonása (vasárnap - 20 óra) ígérkeznek a népszerű és az UPC alapcsomagban is meglévő tévécsatorna legnézettebb műsorának a hétvégén. Aki nem kíváncsi a kiscsillagok versengésére és inkább azt nézné, hogy március végén hogyan és kikkel ünnepelte meg 80. születésnapját Mihail Gorbacsov, a Szovjetunió Kommunista Pártjának utolsó első titkára az mindenképpen kattanjon az m1 tévécsatornára. A londoni Royal Albert Hallban megtartott jótékonysági születésnapi gáláról szóló, Gorbacsov 80 éves című, 90 perces zenés dokumentumfilmet szombaton este 22 óra 5 perctől vetítik.

Szines_tvajanlo/0605

Akit nem érdekel az ex-államfőt ünneplő sztárparádé, inkább egy komolyabb filmre vágyik, annak a Duna Tévén szintén 22 órakor kezdődő El Greco című filmet ajánljuk. Ianis Smaragdis rendező 2008-ban készült, 112 perces görög-macedón filmdrámája a spanyol festészet egyik legkorábbi és legjelentősebb alakja, a 16. században élt Domenikos Theotokopoulos, ismertebb nevén „El Greco", (a Görög) életútját mutatja be.

Kakasy Botond

Ha valami miatt mégis a betonrengetegben rekednénk hétvégére és az éjszakai élet sem vonz, akkor egy jó kis szombat esti mozizás jöhet szóba. Egy fárasztó hét után nehéz lehet nem belealudni egy egészestés filmbe, de ha mégis rászántuk magunkat, akkor ajánlani tudom a szombat éjfél után öt perccel kezdődő Végső állomás (Final Destination) című filmet az RTL Klub sugárzásában. A James Wong által rendezett filmről idén ugyan az ötödik bőrt húzzák le, de ajánlatos az elsővel kezdeni.

Szines_tvajanlo/0605

Főszereplőnk Alex Browning (Devon Sawa) megérzi, hogy valami nem kóser a repülőgéppel, amin éppen kirándulni indulnak az osztálytársakkal. Hogy ne keltsen pánikhangulatot, őt és néhány társát leszállítják a gépről. A gép felszállás után lezuhan, ezzel megkezdődik a halál kijátszása. Izgalmakban gazdag jeleneteken kísérhetjük végig, miként próbálnak logikát keresni a Halál munkálkodásában és legfőképp lekerülni a listájáról.

Bedőházi Attila-Csaba

Buta vígjátékok két felvonásban, azaz a TV2 nem bízza másra a nevettetést, így a magyarországi csatornán, szombaton a nemrég elhunyt Leslie Nielsen főszereplésével készült Csupasz pisztoly kettős feles kiadását láthatják, akik 20 óra 35 perckor ide kapcsolnak.

Szines_tvajanlo/0605

Akcióvígjáték és akció is lesz terítéken, szombaton és vasárnap. Mel Gibson és Danny Glover szorongatják immár harmadjára a Halálos fegyvert a Cool szombati műsorán21 órától láthatják az akciókban bővelkedő vígjátékot, míg a Film+ vasárnap estére tűzte Uma Thurman gyilkos hajszáját Bill után. A Quentin Tarantino rendezésében készült amerikai akciófilmet, a Kill Bill első részét 22 óra 40 perctől lehet megnézni.

Katona Zoltán

Bill, a király a tévében! A 2010. november 19-i jubileumi Deák Bill Gyula koncertből egy 74 perces koncertfilm készült, a Magyar Televízió szombaton éjszaka adja le a felvételt. Nagy klasszikusok és örökzöldek, friss dalok és leporolt régiek – majd másfél órában Kőbánya blues-torka repeszti. Mindhalálig blues május 7-én, szombaton, 23:50-től az m1-en.

Szines_tvajanlo/0605

És egy vasárnap esti mozi: az m2-n ismét lesz a 6:3 avagy, játszd újra Tutti. Moziban, dvd-n és tévében láttam vagy tíz-tizenötször, de az Eldorádó és A tanú mellett ez az a magyar film, amit akárhányszor meg tudnék nézni. Tímár Péter filmje nálam örök klasszikus lesz, az Eperjes Károly által megformált Boksay Rezső igen különleges figura, aki „visszamegy" 1953. november 25-ére, a magyar foci történetének talán legdícsőbb napjára. Bravúros, abszurd és torokszorító is egyszerre. Kezdési időpont 22:25.

Józsa Csongor

Sport terén nagyon színes a paletta erre a hétvégére is. Két eseményt is ajánlunk: a Forma-1 mezőnye az idény negyedik futamán átteszi székhelyét az öreg kontinensre. A Török Nagydíj időmérő edzését szombaton 14 órától, a futamot pedig 15 órától rendezik. Élőben közvetít a Digi Sport, valamint az RTL Klub.

Szines_tvajanlo/0605

A férfi kosárlabda első számú kupasorozatának, az Euroligának négyes döntőjét Barcelonában rendezik. Érdekesség, hogy a címvédő, egyben házigazda be sem jutott a végső küzdelembe, de ez már szinte hagyomány, hogy a rendező nincs ott. Pénteken 19 órától az egyik ágon a görög Panathinaikos az olasz Sienával, a másikon 22 órától az izraeli Maccabi a spanyol Real Madriddal mérkőzik. A kisdöntőt vasárnap 14 óra 30 perctől, a döntőt pedig 17 óra 30 perckor játsszák. Az eseményt a Sportklub közvetíti élőben.

Szasza

Már pénteken érdemes bekapcsolni a képekkel teli dobozt, a Duna II-n ugyanis Fábry Sándor a témája a Tálentumnak. A szószátyár showmant szinte csak és kizárólag az Esti Showderből ismeri a közönség, de aki kíváncsi a felénk is népszerű humorista életének más oldalaira is, az ki ne hagyja a 17:35-kor kezdődő műsort.

Szines_tvajanlo/0605

Szombaton az éjjeli baglyok számára akad néznivaló: a TV2 00:10-től vetíti az Ellenség a kapuknál című háborús filmdrámát. Jean-Jacques Annaud mozija sikeresen szakad el a klasszikus megyünk-lövünk-nyerünk hármastól és érdekfeszítően mutatja be két mesterlövész párbaját a sztálingrádi csata idején. Sznájper-rajongók előnyben.

A hétvége utolsó napján a TV2 egy bugyuta vígjátékkal jelentkezik 21:05-kor. A Doktor Szöszi nem feltétlenül jó film, de Reese Witherspoon rózsaszín, fröccsöntött műanyag alakítása legalább arra jó, hogy az agyat kikapcsolja bő másfél órára.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."