Színes » Érdekességek

Rá voltatok kattanva a halálra

Balesetekről, halálesetekről és bűnügyekről írt beszámolóinkat olvastátok leginkább, de volt élet a halálon túl is.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

uh2016
Uh.ro, illusztráció: Péter Botond
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2017. január 09., 17:29
0 hozzászólás. 

Elrepült még egy év az uh.ro-n is, mégpedig 3110 cikkel, 11.472.512 oldalmegtekintéssel és 901.332 felhasználóval. A cikkek és hírek olvasottsága szempontjából nem történt meglepetés az előző évekhez képest, tavaly, tavalyelőtt és még azelőtt is a balesetekről, halálesetekről és bűnügyekről írt beszámolóinkat olvastátok a legtöbbször.

Az év során a Farkaslaka mellett történő halálos balesetre kattintottatok legtöbbször, amikor is az erdőszentgyörgyi R. V. szabálytalan előzés közben veszítette életét. 28 361-en olvastátok el erről szóló cikkünket, ez vezeti is az idei listát. Szőke és Szígyártó közötti konfliktusra is majdnem huszonnégyezren voltatok kíváncsiak. Ezután következik Botár Gábor plébános síbalesete, ifj. Pui Béla szovátai késelése, illetve egy másik halálos közlekedési baleset.

Élet a halálon túl

A kék fényt is magába foglaló itthon rovatunkra 95 862 alkalommal kattintottatok. Ennél csak az időjárás érdekelt titeket jobban, ami ennek kétszeresét hozta. Az Itthon rovat nem csak a rendőrségi esetek beszámolóit tartalmazza, a portréinterjúkat is itt olvashattátok, ezek közül a Boros Csaba vállalkozóval készült anyag volt a legolvasottabb, ami nem is csoda, ugyanis húsz év alatt kiépíttette székelyföld egyik legismertebb üzletláncát.

Az alternatív oktatási módszerekre is igen kíváncsiak voltatok, Balogh Réka Adrienne a Pesthidegkúti Waldorf-iskola két tapasztalt tanárával, Szentmártony Yvonne-nal és Kökény Ákossal való beszélgetését több mint nyolcezren olvastátok el. Új kollégánk, Simó Veronika a zöld tetős székely házával robbant be az uhához, erről szóló anyaga is majdnem 8000 klikket hozott.

Ufó képriportja a medeséri építkezési tanácsokról 27 279 alkalommal volt megnyitva és ezzel a farkaslaki balesetről szóló anyag után második a sorban. A véleményére, miszerint van jobb választás az RMDSZ-nél a parlamenti választásokon, is húszezren voltatok kíváncsiak.

Udvarhely nem Csíksomlyó

A régebbi cikkek közül is előkerült néhány 2016-ban. Majdnem 18 000 embernek tisztázta olvasónk, Marosi György ügyvéd 2015-ben publikált írásában a csíksomlyói búcsúról kialakult tévhitet idén. Ezüstötök is van bőven, Lázár Emese 2013-ban írt cikkét, amely az ezüsttisztítás praktikáit mutatja be, szinte tizenötezren olvastátok tavaly.

Az ifjúság is aktív volt az uh.ro-n, Bedő Erika videóját tartalmazó, Így még nem láttad Udvarhelyt című írásunk 7000 körüli nézőszámot hozott, de 6000-szer csekkoltátok és elemeztétek a 2016-os városi gólyabál kilencedikes diákpárjait is, és több mint ezerötszázan szavaztatok ezek valamelyikére.

Idén befigyelt az labdarúgó Európa-bajnokság is, magasan kiemelkedik statisztikailag a sportcikkek közül Sinka-Király Levente írása arról, hogyan szurkolt együtt a székelyudvarhelyi Ilyés Szabolcs Magyarország miniszterelnökével, Orbán Viktorral. A Frankfurt mellett dolgozó sporttanár a Marseilleben rendezett Magyarország-Izland találkozón fotózkodott Orbánnal.

Ennél csak a Hargita Gyöngye Raliról készült videó hozott jobb mutatókat, 4 018-szor kattintottatok rá. Persze, az is érdekelt titeket, hogyan verték ki a keresztúri tanácsosjelölt, Rátz István fogait a körzetiben. A Sport rovatban messze a körzetiről szóló cikkeket olvastátok a legtöbben, ez a kategória összesítve 10 599 IP-címről volt megnyitva.

Jó sokat vagy az interneten

Ami egy cikken eltöltött időt illeti, egy 2014-es írást olvastatok a leghosszabb ideig. Igaz, csak 483 alkalommal nyitottátok meg, de átlagban több mint tíz percig böngésztétek az Üzenet a börtönből című tudósítást a börtönpszichológussal készült beszélgetésről. Ezt a statisztikát figyelembe véve, szintén 2016 előtt publikált cikkek következnek a sorban, köztük a nagy udvarhelyi pizzateszttel.

Az idei anyagok közül a polgármesterjelöltek anyagi helyzetét nyálaztátok a leghosszabb ideig. Átlagosan 9 percen keresztül olvastátok, hogy mit aprítanak a tejbe jelöltjeink. A Boros Csabával készült interjút is hosszasan olvastátok, ezt a Bíró G. Alberttel és a Savin Cătălinnel készült beszélgetések követik.

A kultúra rovatunkra túlzás lenne azt mondani, hogy szárnyalt, de itt is kiemelkedik néhány anyag, főként a multimédia kategóriában. A Megáll az efem című írást, amely a keresztúri Vox rádió megszűnéséről adott hírt több mint négyezren olvastátok és körülbelül ugyanennyien néztétek meg az egykori Udvarhelyet ábrázoló húsz képet is. Szeretitek a vizuális kényeztetést, a videóink közül is volt néhány, amely nézettsége meghaladta a tízezer negtekintőt.

Tartsatok velünk 2017-ben is, azt biztosan ígérhetjük, hogy kedvenceitek továbbra is megtalálhatóak lesznek az uh.ro-n, valamint számos újdonsággal is előrukkolunk majd az év folyamán. Boldog új évet és jó internetezést kívánunk.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."