Színes » Érdekességek

Nyíló ölek és háborús dráma – hétvégi tévés műsorajánló

Csupa klasszikus mozit nézhetünk meg az ünnepi hétvégén. Háborús történetből mindjárt kettőt is ajánlunk, de ezzel még nincs vége a kínálatnak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

Szines
Szines
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. augusztus 19., 18:05
0 hozzászólás. 

Bedőházi Attila-Csaba

Forró estének nézünk elébe, ha a Film+ péntek esti filmjét választjuk kikapcsolódni. A magyar származású Joe Eszterhas forgatókönyve alapján készült erotikus thrillerben Sharon Stone és Michael Douglas játsszák a főbb szerepeket.

Szines_tvajanlo/1908

Nick Curran detektív egy gyilkossági ügyben nyomoz, melynek gyanúsítottja a szexi és titokzatos regényíró, Catherine Tramell. Az már csak hab a tortán, hogy az írónő könyvében leírtak alapján történt a gyilkosság. Nick nem tud ellenállni Catherine vonzerejének, így viharos kapcsolat alakul ki köztük. A nyomozás előrehaladtával egyre több furcsaság derül ki és egyre több személyre terelődik a gyanú. Az Elemi Ösztön című filmet pénteken 22 órától vetítik a Film+-on.


Kakasy Botond

A világháborúkat, főként a másodikat, számtalanszor feldolgozták már filmeken. A hétvégén az egyik legsikeresebb ilyen alkotást nézhetjük meg: Ryan közlegény megmentése 1998-ban debütált, Steven Spielberg rendezésében és 1999-ben két BAFTA-díjat, két Golden Globe-díjat és öt Oscart zsebelt be.

Szines_tvajanlo/1908

A film érdekes cselekményszálat követve mutatja be a háború nyomorát. A történet 1944. június 6-án indul, a szövetségesek híres normandiai partraszállásakor az Omaha Beach kódnevű szakaszon. Miller százados (Tom Hanks) és emberei feladata bejutni az ellenséges front mögé és kiszabadítani Janes Ryan közlegényt. Ryant mihamarabb le kell szerelni, a hadsereg ezzel adózik a fiú családjának, ugyanis az három bátyját vesztette el szinte egyszerre, a háború valamelyik frontján. A kis csapatnak pokoli utat kell bejárnia és felmerül a kérdés, hogy mi a fontosabb: Ryan, vagy a megmentésre küldött kilenc ember élete. Ryan megmentését megnézhetjük vasárnap éjjel 1 óra 5 perctől a TV2 műsorán.


Katona Zoltán

És a mester letette a lantot: az Illés, valamint a Fonográf együttesek, illetve megannyi rockopera és musical, előadás zeneszerzője tavaly úgy döntött, hogy nem lép többé közönség elé, megtartja búcsúkoncertjét. Életműve legfontosabb dalai csendültek fel a Papp László Sportarénában, s a Magyar Televízió által is rögzített másfél órás, Hattyúdal című koncertfilmet most vetíti le a tévé. Hely, idő: m1, péntek, augusztus 19., 21.10.

Szines_tvajanlo/1908

Havazás Budapesten, májusban – ez kizökkenti a film figuráit megszokott környezetükből, életükből. Pacskovszky József 2003-ban készült, A boldogság színe című filmje sorsokat fon egybe: a különös, illetve hétköznapi figurák életeit. A nap is különös, illetve a kérdések is – e sorsfordító nap után hogyan tovább, mi lesz velük? Tipikusan Kelet- és Közép-Európa, tipikusan Budapest. Hely, idő: m2, vasárnap, augusztus 21, 23.10.


Szasza

Hat Oscar-díj, tizenhárom jelölés és három Golden-globe. A Forrest Gump érdemeit bátran nevezhetjük mestermérlegnek, a filmet magát pedig kiemelkedő alkotásnak, valódi filmes ikonnak. Alpári egyszerűséggel történelmi gyorstalpalónak is nevezhetnénk, de azzal csak a felszínt karcolgatjuk.

Szines_tvajanlo/1908

Forrest Gump története sokkal több ennél. Egy olyan ember szemén keresztül ismerjük meg Amerika húsz évének legfontosabb eseményeit, aki, bár átélte ezeket, nem sokat értett meg belőlük. Megismerhetünk egy ártatlan, jóhiszemű fickót, akinek nem ragyog az elméje, de annál inkább a szíve. Ha nem tudnánk mit is jelent a „fuss Forrest, fuss", akkor itt az idő pótolni. TV2, szombat, augusztus 20, 22:10.


címkék: teve tv musorajanlo

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."