Színes » Érdekességek

Félsziget 2011 - átélni és túlélni

Fesztiválozók figyelem! Bicskát csempésznél be, vagy kiváncsi vagy az olcsó részegedés titkára? Adunk néhány hasznos tanácsot az idei (és nem csak) Félszigetre.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

Egyeb_8.Felsziget/2._nap
Egyeb_8.Felsziget/2._nap
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2011. augusztus 22., 17:10
25 hozzászólás. 

Észre sem vettem, hogy megkaptam az akkreditációt. Hétfő reggel virtuális szemetesládámat feltúrva előhalásztam a Félsziget sajtófelelősének emailjét, amiben jelzi, hogy megvan a belépőm Románia legnagyobb fesztiváljára. Ez némileg felpörgetett, így el is kezdtem szervezni a hetem.

Mit vigyél fesztiválozni? Először is meleg ruhát, az augusztus végi hajnalok hűvösen lephetnek meg a sörsátor tövében. Tavaly a vébé miatt tolták el, de hogy idén miért tették ilyen későre a fesztivált, nem tudom. Csak spekuláció, de feltételezem a szponzorokkal nyúlt el az egyezkedés.

 

Négy napig gyalázod a tested,

így nem árt egy kicsit rákészülni - csupán egy-két előzetes praktika és máris harcképessé teheted magad. Még mielőtt elindulsz, néhány vitaminbombával mindenképp dobd meg az immunrendszered - hálás lesz érte. Aztán, ami mindenképp legyen nálad: aszpirin, paracetamol, kalciumos pezsgőtabletta. Ezek mind-mind életet tudnak menteni. Másnap.

Egy másik jellemző fesztiválbetegség az izomláz. A csápolás, az esztelen szökdösés még az edzett nyaknak, lábnak is komoly kihívást jelent - a sör folyamatos emelgetését meg ne is említsük. A Ben Gay használata indokolt.

Reméljük az időjárás is kegyes lesz a fesztiválozókkal, ezért a naptejet is csempészd be a neszeszeres táska mélyére: főtt rákként, két számmal kisebb bőrben pogózni nem feltétlen mulatságos. Legalábbis nekünk biztosan nem.

 

Ha sátorral érkezel a fesztiválra,

nagy hasznát veheted a svájci bicskának. Azonban a biztonságáért felelős erős embereknek jó szokása ezt elkobozni. Volt alkalmam belenézni a begyűjtött, fegyvernek minősített eszközök dobozába - a fiúk alapos munkát végeznek, ez kétségtelen. A boxerek és tőrkések mellett körömreszelő, kis ásó, baracklekvár és pléhcsupor is volt. Ezekre érdemes odafigyelni és ne is gondolj arra, hogy bugyiban vagy itt-ott becsempészd, mert fémkeresővel ellenőriznek. Pontosabban azokat, akik sátorral érkeznek. De az üres kézzel érkezőknél, főleg ha tömeg van, csak a karszalagot nézik. Ezért ajánlatos a csapat egy tagját hátrahagyni, és a csomagjait bevinni. Ő majd szépen besétál zsebre tett kézzel - bicskásan, reszelősen.


 

A buli ütemezése

Fontos, hogy még józanon eldönts néhány dolgot. Például, hogy melyik koncertekre mész, vagy, hogy vasárnap már elkezded-e visszaszoktatni magad a hétköznapokhoz. Bár ez a fesztivál utolsó dobbantása, de hétfőn tudni kell a főnök elé állni. Valamint unott képű munkatársaid szemébe nézni, miközben még a füledben csengnek az esti koncert akkordjai.

Érdemes vigyázni a munkába visszatéréskor gyakran jelentkező depresszióval. Ez akut munkaundorrá is fajulhat, ami nehezen gyógyítható. A vérbeli fesztiválozók már eleve úgy ütemeznek, hogy fesztivál utánra maradjon néhány szabadnap regenerálódni.

Egyeb_8.Felsziget/2._nap

 

Kaja. A tapasztalat azt mutatja, nem érdemes kínlódni az otthonról vitt alapanyagokkal, legtöbbször csak rád rohad. Inkább egyél kevesebbet a fesztivál előtt, így összeszűkült gyomorral hamarabb jól laksz. Ha kevesebbet eszel, kevesebbet is kell inni, hogy a megfelelő hangulati szintre juss. Így meg könnyebben összejön a pénzspórlás.

Ha elértél idáig, akkor te nagyon kívánkozol az idei Félszigetre és munkaidőben is ezen jár az eszed. Mostantól egy feladatod maradt: légy ott!

De addig is írd meg jótanácsaidat, hogy tudjuk, még mit ne hagyjunk itthon.

A cikk után írt sértő és személyeskedő, valamint a témát egyáltalán nem érintő hozzászólások miatt a további kommentelési lehetőséget lezártuk.



hirdetes

hirdetes