Színes » Érdekességek

Karinthy, kalózok, adrenalin, horror és foci - hétvégi tévés műsorajánló

Augusztus utolsó hétvégéje is kínál kikapcsolódást a tévé előtt gubbasztóknak: horrortól, kalandon át a portréfilmig válogathatunk.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

TevesAjanlo
TevesAjanlo
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. augusztus 26., 15:58
0 hozzászólás. 

 

 

Katona Zoltán

Úton, Las Vegasból - Hajdu Zoltán Miklós

A Kézjegy-sorozat újabb része ezúttal Hajdu Zoltán Miklóst mutatja be: a portréfilm a debreceni születésű egykori tornászról szól. Hajdu Szabolcs filmrendező testvére, a Fehér tenyér főszereplője Kanadában dolgozott edzőként, majd a Cirque de Soleil tagja volt, jelenleg az Egyesült Államokban él.

Hely, idő: Duna II Autonómia, péntek, augusztus 26., 21 óra 25 perc

TevesAjanlo_Aug2728T.Ú.K. - Tanár úr kérem!

Karinthy Frigyes klasszikusát idén vitték filmre, Máttyássy Áron 57 perces tévéfilmjében a Csíki Játékszín színésze, Giacomello Roberto alakítja az írót. "Az írót alakító Giacomello Roberto orrának vonala, arcának barázdái, homlokának íve egy az egyben Karinthy vonásait idézik. A hasonlóság hátborzongató. Nem véletlen, hogy Mátyássy Áron az olasz felmenőkkel bíró csíkszeredai színészt választotta az író szerepére" - írta a Magyar Nemzet idén áprilisban. Már csak „Dzsakko" miatt is érdemes megnézni a filmet, de az irodalmi adaptációkat szeretők se hagyják ki.

Hely, idő: m1, vasárnap, augusztus 28., 22 óra

TevesAjanlo_Aug2728Kakasy Botond

Aki szereti horrort, annak egy igazi csemege lesz a hétvégén műsorra kerülő, A kör című amerikai film. A mozit 2002-ben vetítették a nagyközönségnek, amely egy 1998-as Kör című japán horror átdolgozása. A történet két tinédzserlány beszélgetésével kezdődik. Katie elmeséli, hogy hétvégén barátaival kirándult és a hegyekben egy faházban megnéztek egy titokzatos videót. Becca azt állítja, aki megnézi ezt a videót, annak megszólal a telefonja és egy hang annyit mond „hét nap". Ez annyi tesz, hogy az illető pontban hét nap múlva meghal. Katie hét napja lejárt és fura módon meg is hal, Becca pedig megőrül. Katie újságíró unokatestvére és egyben jó barátja Rachel elkezd nyomozni az ügyben és megnézi a felvételt. Fura helyszínek és érdekes történetek kerülnek napvilágra. Rachel rájön, hogy ki lehet játszani a halált, ha lemásolják a szalagot és megmutatjuk azt valakinek. Viszont így a kör folytatódik.

A filmet megnézhetjük szombat éjjel 0 óra 40 perctől a TV2 műsorán, csak vigyázzunk nehogy megcsörrenjen a telefonunk.

TevesAjanlo_Aug2728Szasza

Őrült ötleten alapuló akciófilmet vetít az RTL Klub szombaton 23 óra 10 perctől: a Felpörögve (Crank) Jason Statham ismertebb filmjei közé tartozik. Erősen korhatáros darabról beszélünk, a 18-as karika nem véletlenül került rá. A történet szerint Chev Chelios-t megmérgezik, méghozzá nem is akárhogyan: hogy túlélje a tűszúrást, folyamatosan magasan kell tartania adrenalin-szintjét. A film tulajdonképpen egy összefüggő, őrületes pörgés Los Angeles utcáin. Van itt közösülés az utca közepén, elektrosokk, lövöldözés dögivel és egyáltalán: Chev mindenkit azonnal elsöpör, aki az útjába áll. Valóban kissé beteg, de mindenképpen egyedi alkotásról van szó. A 90 perc folyamatos káosz és őrület garantált.

TevesAjanlo_Aug2728Bedőházi Attila-Csaba

Szombat esti kalandra hív a Cool. A szórakoztató csatornán ezúttal Jack Sparow (Johnny Depp) nem mindennapi története elevenedik meg, immár másodjára. A zűrös kapitányról kiderül, hogy ebben az esetben Davy Jonesnak, a Repülő Hollandi nevű szellemhajó kapitányának tartozik és ha nem rendezi az adóságot, akkor könnyen örök szolgaságra ítéltetik és átok ül rá. Persze most is lesznek az ellenségek mellett segítői is: Will Turner (Orlando Bloom) és Elizabeth Swann (Keira Knightley). Az eseménydús történet mellett a vizuális effektekre is odafigyeltek, így igazi nyári kikapcsolódást nyújt A Karib tenger kalózai második része a Holtak kincse. A filmet szombat koraeste (19 óra 30 perctől) láthatjuk a Cool tévén.

TevesAjanlo_Aug2728

 

Józsa Csongor

Összejön az újabb trófea az FC Barcelonának? Péntek este az Európai Szuperkupáért száll harcba a katalán együttes, mely a Bajnokok Ligája címvédője. Az ellenfél az Európa Ligát elhódító portugál FC Porto. Minden Messiék mellett szól, de nem mindig a papírforma érvényesül. A Monacóban sorra kerülő összecsapást élőben közvetíti a TVR1 21 óra 45 perctől.

TevesAjanlo_Aug2728Háromhetes szünetet követően újabb futamot rendeznek a Forma-1-ben. A száguldó cirkusz Spa-Francorchampsban a Belga Nagydíjon folytatja az idényt. Remek versenyre számíthatunk, ugyanis az előrejelzések szerint eső várható mind az időmérőn, mind pedig a futamon. Szombaton az időmérő edzést, vasárnap a futamot egyaránt 15 órától rendezik. Élőben közvetíti a Digi Sport és az RTL Klub.


címkék: teve tv musorajanlo

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."