Színes » Érdekességek

Munkahelyi játékszer: kéred egy körre?

Az add ide egy körre mondat többször hangzott el egy perc alatt, mint a vasárnapi hitgyülekezeten az Ámen. Triciklit teszteltünk.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

Egyeb_1019_trike
Egyeb_1019_trike
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2011. október 19., 13:01
9 hozzászólás. 

El vagy havazva munkával, de próbálsz felzárkózni? Tolod a szekeret, remélve, hogy hétvégére utoléred magad, és nem kell a melót hazavinned?

Egyeb_1019_trike

Fotó: Csedő Attila

Tegnap valami hasonló érzés uralkodott a szerkesztőségben, amikor megérkezett a manna.ro fotóriportere, Ufó.

Fura név, fura fazon és ehhez mérten fura eszközön érkezett hozzánk. A munkából kizökkenve fedeztem fel, hogy igazi űrcirkáló parkolt az udvaron. Végül is egy ufónak ez dukál.

A működtetése emberi energiát igényel, ezzel is fokozva a használat közbeni élményt. Alacsony súlypont, több sebesség, tárcsafék és kormányváltó. A főbb jellemzői a háromkerekű csodagépnek, amiben úgy ülsz, mint egy fotelben.

Hamar előtört mindenkiből a kiváncsi kisgyerek, a szerki udvara pillanatok alatt alakult át játszótérré, és emlékeztetett a gyerekkori kalandos délutánokra. Azokra a délutánokra, amikor valamelyik pajtás kapott egy új bringát és mi csorgó nyállal, ábrándos tekintettel rajongtuk körbe.

A „Légyszi, add ide egy körre!" mondat többször hangzott el egy perc alatt, mint két hétvégés vasárnapi hitgyülekezeten az Ámen.

Kicsik és nagyok egyaránt irigykedve néztek utánunk
Egyeb_1019_trike

 

Kicsit visszafogottabban, de hasonló gyermeki őszinteséggel álltuk körbe a triciklit és próbálgattuk ki sorra. Titkon mindannyian tettünk egy hirtelen felindulásból elkövetett ígéretet, amiről már akkor tudtuk, hogy nem fog megvalósulni.

Ha nem is mondtuk ki, de a szerkesztőség felében előtört a vágy, hogy kell egy ilyen járgány.

Egyeb_1019_trike

Mielőtt a birtoklás vágya teljesen úrrá nem lett rajtunk, újból megjelent Ufó, aki átvette a cirkáló fedélzeti irányítását és amilyen elegánsan érkezett, pont úgy távozott.

Ahogy a járgány kifordult az utcára, úgy szállt el a gyerekkori gondtalanság emléke is. A kis pihenő után visszatértünk a monitorok elé és tovább pöcögtettük a klaviatúrát, egy kicsit vidámabban, egy kicsit felpörögve és közben a lelkünk nagyot mosolygott.



9 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
perretz
2011-10-19 15:00:02
A neve amugy trike es nem tricikli :) ... es igen, a magyar nyelvben is trike-nak nevezik.
avatar
zterex1
2011-10-19 16:00:57
Kellemes lehet, mikor egy ilyennel tekersz és megérkezik melléd a pocsolyába a fél hármas busz.
Na meg a poros úton...
avatar
DepisKiller
2011-10-19 20:40:43
:side:
avatar
lordking
2011-10-19 20:42:37
érdekes
Érdekes, hogy kétszer is "érinted" a hitgyülit a szövegedben... Különben vasárnap nem hitgyüli szokott lenni, hanem Istentisztelet... Amúgy lehetne egy kicsit tanulni, hiszen a trike az nem tricikli, a billentyűzet pedig nem klaviatúra.
És köszi, nem kérem egy körre sem....
;)
avatar
Lakatos
2011-10-19 21:17:10
Isszatok meg he ! Mi a francert ne lehetne hasznalni a tricikli szot egy labhajtasos haromkereku jarmure ? Miert nem felel meg ? Mindenkinek englishfetishe van vagy mi a lo****?
avatar
kópé
2011-10-20 01:15:32
Nem ide való.
Ismerve az udvarhelyi közlekedési kultúrát, útviszonyokat és a "profi módon kivitelezett" bicikliutakat én az életemmel nem játszanék, nem merészkednék egy ilyen járgánnyal a közutakra.
avatar
perretz
2011-10-20 13:40:45
Lakatos: a tricikli az a haromkereku bringa, aminek hatul(!) van ket kereke es ulve(!) iranyithato. Az elnevezes meg nem englishfetish hanem egyszeruen igy hivjak. Te miert hasznalod a bicikli kifelyezest es nem az "egyen-billegeszeti-korduplan"-t? Mert nem ugy hivjak. Ugye. Az autot sem nevezzuk tetracikli-nek.
avatar
boti
2011-10-21 17:43:39
A tricikli egy gyűjtő szó, mint ahogy a bicikli is. A bicikli emberi erővel mozgatott két keréken guruló eszköz. A tricikli ennek a háromkerekű változata, illetve a monocikli az egykerekűé. Az nincs megszabva, hogy melyik kerék hol kell legyen. Ahogy a országúti kerékpárt és hegyi kerékpárt is lebiciklizzük, annak ellenére értjük miről van szó és nem javítjuk ki, hogy mountain bike.

;)
avatar
Atek88
2011-10-25 10:53:22
Nem éertem?????Miért kell mindenben és mindenkiben a hibákat keresni?Magatokban talán nem találtok?????Lehet ha ti jol tudtok mindent csak kivéve tisztelet, előzékenység, és hogy tekintettel legyetek egymásra...és sajnos ezt mind a csak a kozlekedésből szürtem le...de legyetek büszkék magatokra mer ki tudtátok javitani ezt a ciket........

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."