Színes » Érdekességek

Tömeggyilkosság a kirakatban

A kisvárosi őszi divatot akartuk dokumentálni, de nem találtuk. A horror a trend. Se keze, se lába, de van harisnyája.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

Kirakatok
Kirakatok
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE, PÁL EDIT ÉVA
2011. november 10., 17:09
0 hozzászólás. 

Székelyföldön nagy a fejetlenség. A kirakatokban szó szerint is. Az önjelölt dizájnerek a társadalom összes rétegére haragszanak: bárkit képesek megfosztani testrészeiktől.

Találtunk fej nélküli hölgyeket, agyatlan férfiakat, színes harisnyába bújtatott páratlan lábakat, és olyan tiniket is, akiknek az apja már letörte derekukat a csípőnadrág miatt. Aztán alfelét cipőtartóként hasznosította.

A féllábú Pumukliról később tudósítunk.

 

Az asszony beszoktatását nem lehet elég korán kezdeni. Ajánlatos még a fehér ruha levétele előtt kettéhasítani a fejét.

Kirakatok

Fotó: Csedő Attila

Némelyek aligha babonásak: a bal lábukkal léptek a kifutóra, testük messze járhat – fél lábon. És ők a szerencsésebbek közé tartoznak.

Mert olyat is látni, akinek combból vágták le alsó végtagját, és kezes bárány sem lehet belőle már soha. Ő a téliesített nyári divat szimbóluma: a rövidnadrág és az ujjatlan top szemléltetésekor a fölösleges végtagokat – fej, kéz, láb – egyszerűen nélkülözték.

Kirakatok

A magukat az utcán illegető férfiakról is messziről látszik, hogy ész nélkül követik a trendet. Tisztában vannak vele, hogy vörös sáljukhoz jobban vonzódnak a nők, mint az agyukhoz. A tekintet varázsa rég kiment a divatból, ennél sokkal fontosabb, hogy

legyen nyak, ami megtartsa a nyakkendőt.

Gerinc nélkül is simán lehet divatos bárki, lényeg, hogy feszüljön a farmer. Sőt a divatdiktátor nem állt le a próbababák megcsonkításánál, a bolt melletti fát is hozzászabta a csupa(sz)derék irányzathoz. A különös kegyetlenséggel elkövetett esztétikai gyilkosság kategóriája: miután derékból elvágta áldozatait, meg is kötözte őket, hogy a későbbi testegyesítést meghiúsítsa.

Kirakatok

Ha fiús frizurára vágyunk, dobjuk be a fejünket a közeli férfifodrászatba. Csoportosan várni az eredményt kevésbé unalmas. Noha száj és fülek híján a csevegés élvezete elmarad, a járókelők addig is megcsodálhatják bundás felsőnket.

Kirakatok

A férfit nyugodtan otthon lehet hagyni a tévé előtt punnyadni. A csokornyakkendőbe öltöztetett műanyag sodrófa biztosan nem rúg be. Nehéz vele táncolni, de nem kacsingat más nőkre, és szociális intelligenciája alapján sem vallunk nagyobb szégyent, mint a párunkkal.

Kirakatok

A műbőrdzseki érvényesüléséhez nem fontosak a testrészek, és alsónemű használatát sem ajánlják az egyik, Bethlen utcában található divatáru bolt kirakatának rendezői.

Ha végeztünk vele, párunk maradványait nyugodtan akasszuk ki az ajtóba, a lábából előtte mindenképp

vigyünk szövetmintát a kórboncnoknak.

 

Sorozatgyilkosság esetén a nyomozók megtévesztése érdekében ne féljünk a modern technológia adta lehetőségektől. Bátran szkoccsozzunk össze különböző személyektől eredő testrészeket, és állítsuk ki egy bódé ajtaja elé. El fog veszni a tömegben.

Kirakatok

A népies divatban sem módi a fej, de trendi az agyag nyakvédő. A rusztikus vonalat követők feltétlenül szerezzék be a nyakukra passzoló cserépedény fedőt. Vigyázat, a férfi és női viselet különbözik, az etno stílus nem ismeri az uniszex fogalmát.

Kirakatok

A kirakatbábuk hóhéra megkegyelmezett a legdivatosabb hölgynek. Az épkézláb teremtés döbbenten fordul irhabundás szomszédjához: Azért annyira nem volt rossz a sminked. A narancsbőröd, látom, szépen eltűnt.

Mű vész

Csoda, hogy csökken a vásárlókedv? A boltosok vevőcsalogató kreativitása kimerül a megsárgult mű- és igazi falevelek, a műgyümölcsök és – Van Gogh után szabadon – a viruló műnapraforgók díszítőelemként való használatában.

Kirakatok

Végül is passzol a székely kisváros esztétikai és koncepcionális fogyatékosságaival, amelyekbe szó szerint is belebotlunk. Az utcára kitett botlasztókat is szemügyre vettük – sorozatunk következő részében bemutatjuk.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."