Színes » Érdekességek

Megszívatták a nemzetközi mezőnyt a székelyek

Újra remekelt a Székelyudvarhelyi Polgári Pipaklub csapata – megnyerték a kilencedik Székelyföldi Lassúsági Pipaszívó versenyt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

IX. Székelyföldi Lassúsági Pipaszívó Verseny
Töméntelen füst és több óra szívás
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2012. május 20., 13:17
0 hozzászólás. 

„Jó szívást és jó szórakozást" – köszöntötte a kilencedik székelyföldi pipaszívó verseny résztvevőit Orosz-Pál Levente „OP", a Székelyudvarhelyi Polgári Pipaklub elnöke május 19-én, szombaton. A versenyszabályokat a Magyar Pipaszövetség elnöke, Bajusz Géza ismertette.

A Gondűző étteremben tizenegy csapat gyújtotta meg időre két szál gyufával a biliárdpipába tömködött vanília illatú versenydohányt, hogy elnyerje a leglassúbb székelyföldi pipásnak járó címet.

A házigazdákat a Székelyudvarhelyi Polgári Pipaklub A és B csapata képviselte, visszatérő füsteregetőnek számítottak a Székelykeresztúri Szitás Pipaklub, a Dombóvári 424 PC, a Szigetvár Kisváros Pipaklub (A, B csapat) és a Debreceni Csokonai Pipaklub (szintén két csapattal). Új volt a mezőnyben a Szekszárd PC és a Partium Pipaklub.

Az Ozorai Német Csapat két pipásának köszönhetően, a kilencedik verseny a székelyföldi jelző mellett a nemzetközivel is kibővült.

IX. Székelyföldi Lassúsági Pipaszívó Verseny

A csapatversenyben a legtovább, 2 óra 58 percig és 19 másodpercig parázslott a Székelyudvarhelyi Polgári Pipaklub A csapatának (László Sándor, Lőrincz Tibor,  Marosi Görgy, Nyisztor János, Orosz-Pál Levente) dohánya, második leglassúbb pipás csapat a Kisváros Pipaklub a Szigetvár A , harmadik pedig a Dombovári 424 PC lett.

A női és férfi egyéni versenybe összesen 33 pipás nevezett be, a női mezőnyt hat hölgy képviselte. A férfiak közül az 1 óra 27 perc 34 másodperces idejével Bajusz Géza ( Csokonai Pipaklub Debrecen A csapat), a nőknél pedig a tavalyi győztes, Sziber Józsefné (1 óra 18 perc 21 másodperc), a Kisváros Pipaklub Szigetvár B csapatának tagja nyerte el az elsőnek járó kupát.

Idén is egy csomag gyufát kapott vigaszdíjként a legpechesebb pipás – a titulust ezúttal a Dombovári 424 PC tagja, Ács Zoltán viselheti, akitől a verseny harmadik percében pártolt el Fortuna.

A kilencedik pipaszívó verseny szervezői ezúttal is kitettek magukért: nem csak a zavartalan pipázáshoz szükséges helyszínről, de az otthonos, jó hangulatról is gondoskodtak.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."