Színes » Konyha

Fokozd kagylóval a szerelmi vágyat

Közeleg a szerelmesek napja: ne vörös plüsspárna után kutass, inkább lepd meg kedvesedet  egy vágyfokozó salátával!

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Oszifinomsagok1

Pikáns édességek őszi estékre

Fájdalmas búcsút inteni a friss gyümölcsöknek, de...
uh-magnes-pava-01

A Pávában debütál az Ágnescake

Hobbicukrász és a nemzet legjobbja: Mihály Ágnes az Ide...
1

Pisztáciás-málnás moussetorta

Könnyű ízletes édesség, akár ebben a hőségben is.

mediterran kagylosalata, valentin-nap
Különleges és a szerelmi étvágyat is fokozó saláta is lehet a meglepetés. .
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2013. február 11., 14:34
0 hozzászólás. 

Torkoskodásra és romantikára is alkalmat ad idén Bálint, vagy nyugatiasan Valentin napja a szerelmeseknek, hiszen a naptár szerint a Torkos csütörtöki dőzsöléssel spékelhetjük meg a szerelmi suttogásokat.

Bár a Magyar Gasztronómiai Szövetség január 31-re rendelte el a mértéktelen jóllakást, sok étterem csábítja a párokat gazdag lakomával. Ha nem futja vendéglőre, vagy inkább a kettesben eltöltött estét választjuk, meglephetjük kedvesünket egy, saját kis kacsónkkal elkészített menüvel.

A mediterrán kagylósaláta könnyű, egzotikus, különleges ízű. Elkészítése pofonegyszerű, így a fakanálbajnokságba először benevező pasik is nyugodtan bevállalhatják. Párjuk bizonyára elolvad a gyönyörtől, hiszen a végeredmény íze a napsütötte mediterrán tengerpartot, színe pedig a közelgő tavaszt idézi.

keszsalata

Ha arra gondolunk, hogy a kagylót szerelmi vágyfokozóként is jegyzik, nem kétséges, hogy a belőle készült saláta ideális választás egy romantikus, kettesben otthon eltöltött vacsorához.

A saláta a gyomrunkat és a zsebünket sem terheli meg, de ne hagyjuk az utolsó percekre a hozzávalók beszerzését, ha nyugodtan akarunk ünnepelni. A hozzávalók közül a kagylókonzerv kerül a legtöbbe, mi 13 lejért vásároltuk.

kagylosalata1

Az ecetes gyöngyhagyma kb. 4 lej, a jégsaláta 5 lej. Ha nincs otthon olívaolaj, nem kell pánikolni, megteszi a napraforgóból készült is. A lényeget pedig ne felejtsük: ha szeretetünket nem kavarjuk bele a salátába, fabatkát sem ér a vágyfokozó menü.

Így készül a szerelmes saláta

Hozzávalók (2 személyre): 1 kisebb fejes saláta vagy jégsaláta, 1 doboz kagylókonzerv, 1 negyed kígyóuborka, 1 kis üveg ecetes gyöngyhagyma

Öntet: egy fél citrom leve, kb. három evőkanál olívaolaj, só, frissen őrölt bors, csipetnyi porcukor, egy kávéskanálnyi mustár, egy teáskanálnyi finomra aprított friss petrezselyem zöld

Elkészítése:

Mielőtt a saláta elkészítésnek nekilátnánk, először is színezzük pirosra a gyöngyhagymát. Ehhez annyit kell tennünk, hogy a leszűrt hagymákat vörös céklasaláta levébe tesszük és legalább egy órát áztatjuk, hogy elpiruljanak. Mikor már szépen vöröslenek a hagymák, kiszedjük és lecsöpögtetjük róluk a levet. Ezután jöhet a saláta összeállítása.

salataleveles

A fejes saláta vagy jégsaláta (finomabb, de kicsivel drágább) leveleit kézzel apróra tépkedjük. A kagyló levét leszűrjük, a kagylókat a salátára szórjuk, ráöntjük a vörös színű gyöngyhagymát is.

uborkaplusz

Az uborkát hosszában ketté, majd karikákra vágjuk és ezt is a salátához keverjük. Az öntethez valókat egy jól záródó üvegbe tesszük, és alaposan összerázzuk. Ízlés szerint még adhatunk hozzá cukrot és fűszereket, de akár a konzervkagyló levével is megbolondíthatjuk.

keszsalata1

Egy másik variáció, hogy a kagylókat az öntetbe tesszük, 10 percig pácoljuk, majd utána keverjük az öntettel együtt a salátás, gyöngyhagymás, uborkás alaphoz.

Tipp: Aki szereti, ízlés szerint tehet hozzá apróra vágott metélőhagymát (snidlinget) is.

Az afrodiziákumból készült kagylósalátához fehér, karcsú szárazbort vagy csontszáraz pezsgőt kínáljunk.

Gyertyafénnyel, romantikával és sok-sok meghittséggel körítve tuti sikere lesz egy ketteseben eltöltött, romantikus estének.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."