Színes » Konyha

Most krémes ízekről álmodom

Mindjárt nyár, ideje egy kicsit formába kerülni. Felejtsük el a disznóhúst, helyette egy könnyed és különleges krémlevest ajánlunk.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Oszifinomsagok1

Pikáns édességek őszi estékre

Fájdalmas búcsút inteni a friss gyümölcsöknek, de...
uh-magnes-pava-01

A Pávában debütál az Ágnescake

Hobbicukrász és a nemzet legjobbja: Mihály Ágnes az Ide...
1

Pisztáciás-málnás moussetorta

Könnyű ízletes édesség, akár ebben a hőségben is.

Póréhagyma-krémlevest készítenek a Cookták
Fotó: Erdély-Bálint Előd
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. május 16., 10:35
0 hozzászólás. 

Aki nyitott egy picit az újításra a konyhában, jól tudja, hogy egészséges, könnyed ételeket nem csak úgy lehet fogyasztani, ha leragadunk a főtt zeller és nyers murok párosnál. Nem egy olyan könnyed és húsmentes ételt fogyasztottunk már, ami után a legnagyobb húsfalók is megnyalják a szájuk szélét.

A póréhagymát leginkább nyersen szokás fogyasztani, vagy egyes salátákban, mint kiegészítő hozzávaló.

Póréhagyma-krémlevest készítenek a Cookták

Pedig ennél jóval több rejlik benne: mondhatni méltatlanul mellőzött zöldség. Vegyük a bátorságot, és készítsünk belőle egy különleges finomságot. A Cookták is ezt ajánlják.

Póréhagymakrém-leves

Hozzávalók: 0,5 dl. Kunsági Éden olaj, 250 g póréhagyma, 150 g burgonya, 1,5 l zöldség alaplé (kockából is lehet), 2 dl főzőtejszín

Póréhagyma-krémlevest készítenek a Cookták

Elkészítés: forrósítsuk fel az olajat, majd adjuk hozzá a felszeletelt póréhagymát és a kockára vágott burgonyát. Sűrű kevergetéssel pirítsuk a zöldségeket, amíg a póréhagyma puha lesz (kb. 5 perc), majd adjuk hozzá a korábban elkészített zöldség alaplét, ízlés szerint sót és borsot. Főzzük 20-25 percig, amíg a burgonya megpuhul.

Összeturmixoljuk a levest, majd hozzáadjuk a tejszínt, és még pár percig főzzük. Pirított kenyérkockákkal és egy kis tejszínnel tálaljuk.

Póréhagyma-krémlevest készítenek a Cookták

Jó tudni: főzéskor figyeljünk arra, hogy ne dinszteljük sokáig a hagymát, ha megég, kesernyés íze lesz. Fél óra munkával kapunk egy kímélő, lisztmentes levest, amibe akár fehérhagymát is használhatunk, abból is lehet krémeset főzni.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."