Színes » Konyha

Saláta, amilyet még nem ettél

Elegünk lett abból, hogy kaja mellé savanyú uborkán kívül nem sok mindent adnak. A Cookták valami egészen remek újdonsággal leptek meg.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Oszifinomsagok1

Pikáns édességek őszi estékre

Fájdalmas búcsút inteni a friss gyümölcsöknek, de...
uh-magnes-pava-01

A Pávában debütál az Ágnescake

Hobbicukrász és a nemzet legjobbja: Mihály Ágnes az Ide...
1

Pisztáciás-málnás moussetorta

Könnyű ízletes édesség, akár ebben a hőségben is.

Sülthagyma-salátát készítenek a Cookták
Fotó: Erdély Bálint Előd
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. május 26., 14:04
0 hozzászólás. 

„Salátát tetszik kérni hozzá? Van frissvegyes, káposzta és savanyú uborka." – hányszor és hányszor hallani ezt a mondatot, amit a legjobb esetben is egy cékla vagy valamilyen csalamádé egészít ki.

És ez nem csak éttermekre jellemző, otthon, a konyhában is ritkán merészelünk kipróbálni valami újat, főleg saláták, savanyúságok terén.

Sülthagyma-salátát készítenek a Cookták

A sült paprika nagy kedvencünk, ezért már első hallásra megtetszett ez a savanyúság, ami ahhoz hasonló módon készül, de teljesen más ízélményt hoz.

Sülthagyma saláta

Hozzávalók 4 személyre: 1 kg. hagyma, 1 dl. Kunsági éden olaj, az öntethez: 1 l. víz, 0.2 kg. cukor, 1 dl. Kunsági Éden olaj, 1 dl. ecet, 1 ek. Só

Elkészítés: A megtisztított hagymát egy tepsibe tesszük, egy kis olajt öntünk alája és 180 fokon kb. 30 perc alatt szép barnásra sütjük.

Közben az öntet alapanyagokat egy tálban összekavarjuk, belerakjuk a kissé szétnyomkodott sült hagymákat és jól behűtve tálaljuk.

Sülthagyma-salátát készítenek a Cookták

Jó tudni: A sült paprikához hasonlóan készül, az is adta az ihletet ehhez a különleges salátához. Fehér vagy vöröshagymát is használhatunk, ízléstől függően. Elkészítése nagyon könnyű, fél óra alatt össze is lehet dobni.

Bármikor fogyasztható savanyúságként, vagy akár magában, salátaként. A hagyma ízétől ne féljünk, az adja a lelkét, és az ecetes-cukros pác sokat elvon az erős ízből.


Süsd ki olajban a szerencséd!


Válassz egy olyan receptet a merkuraruhaz.ro/receptek oldalról, amelyikben a hozzávalók között szerepel az étolaj. A kiválasztott étel elkészítése előtt fényképezd le a hozzávalókat úgy, hogy jól látszódjon a Kunsági Éden étolaj a fényképen.

 

Mikor elkészítetted, a kész, feltálalt ételt is fényképezd le a Kunsági Éden étolajjal. Ezt a két fényképet kell beküldened a jatek@kunsagieden.ro email címre, vagy az adataiddal (név, cím, telefonszám) ellátott borítékban bármelyik, az Elan Trio által működtetett Szuper, Merkúr vagy C+C raktáráruházba. A borítékra legyen ráírva: Kunsági Éden nyereményjáték.

 

Beküldési határidő: 2014. június 15., 24:00. A játék részletes szabályzatát ide kattintva olvashatod el.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."