Színes » Konyha

Ezért még szerbül is megtanulnánk

Szerencsére a szerb rostélyos receptje magyarul is megvan, így csak elkészíteni és megenni kellett. Kövessétek a példánkat!

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Oszifinomsagok1

Pikáns édességek őszi estékre

Fájdalmas búcsút inteni a friss gyümölcsöknek, de...
uh-magnes-pava-01

A Pávában debütál az Ágnescake

Hobbicukrász és a nemzet legjobbja: Mihály Ágnes az Ide...
1

Pisztáciás-málnás moussetorta

Könnyű ízletes édesség, akár ebben a hőségben is.

Szerb rostélyost főznek a Cookták
Fotó: Erdély Bálint Előd
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. június 06., 15:49
0 hozzászólás. 

„A balkán nem földrajzi régió, hanem életforma" – a szólásban van valami, az tény, de szerencsére nem csak negatív dolgok jutnak eszünkbe a szó hallatán. Ha például a balkán népek konyhájára gondolunk, egészen ízletes fogások jutnak eszünkbe.

Szerbiában például nem csak lőni tudnak nagyon jól, de főzni is. A szerb tokány nálunk lecsó néven fut és egy alapvető, közkedvelt pontja a házias menünek. Most egy olyan szerb étket készítettünk el, amit azok is jó ízzel fogyaszthatnak, akik a lecsó helyett inkább a káposzta és hús bűvkörében élnek.

Szerb rostélyos

Hozzávalók: 80 dkg rostélyos (csont nélkül), só, 1 dl. Kunsági Éden olaj, 15 dkg vöröshagyma, 1 kávéskanál pirospaprika, 1-2 gerezd fokhagyma, 1 késhegynyi köménymag, 1 1/4 kg kelkáposzta, 15 dkg zöldpaprika, 10 dkg paradicsom.

Szerb rostélyost főznek a Cookták

Elkészítése: a felszeletelt rostélyosokat kiverem, bevagdosom, megsózom, kevés forró zsírban mindkét oldalukon elősütöm, majd félre teszem. A sütőzsírban üvegesre pirítom a finomra vágott vöröshagymát. Rászórom a fűszerpaprikát, és a zúzott fokhagymával együtt apróra vágott köménymagot. Kevés vízzel vagy csontlével felengedem, felforralom, és ebben párolom az elősütött rostélyosokat.

Közben a megtisztított kelkáposztát cikkekre vágom, sós vízben félig puhára főzöm és leszűröm. A zöldpaprikát és a paradicsomot felszeletelem. Ha a hús majdnem puha, hozzáadom a kelkáposztát, a zöldpaprikát és a paradicsomot. Annyi vizet (vagy csontlevet) öntök rá, hogy az egészet ellepje. Készre főzöm. Az elkészült rostélyosokat utánízesítem. Tálaláskor a hússzeletekre halmozom a kelkáposztát. Sós burgonyával kínálom.

Szerb rostélyost főznek a Cookták

Jó tudni: főleg vacsorához, nagyobb baráti összejövetelre kiváló: ünnepi, kiadós étel, bátran locsolhatjuk borral, sörrel fogyasztás után. Az ízvilága közel áll a magyaros, székelyes ízléshez.

Figyeljünk arra, hogy a húst ne égessük meg: előbb forgassuk lisztbe, pirítsuk olajon, és utána pároljuk, ne égessük meg a lisztet, mert kellemetlen, keserű ízt ad. Nem nehéz elkészíteni, fedő alatt párolva 30 perc alatt szaftos, ízletes rostélyost kapunk.

Szerb rostélyost főznek a Cookták

Készíthetjük sertés, növendék, vagy akár bárányhúsból is.


Süsd ki olajban a szerencséd!


Válassz egy olyan receptet a merkuraruhaz.ro/receptek oldalról, amelyben a hozzávalók között szerepel az étolaj. A kiválasztott étel elkészítése előtt fényképezd le a hozzávalókat úgy, hogy jól látszódjon a Kunsági Éden étolaj a fényképen.

 

Miután elkészítetted, a kész, feltálalt ételt is fényképezd le a Kunsági Éden étolajjal. Ezt a két fényképet kell beküldened a jatek@kunsagieden.ro email címre, vagy az adataiddal (név, cím, telefonszám) ellátott borítékban bármelyik, az Elan Trio által működtetett Szuper, Merkúr vagy C+C raktáráruházba. A borítékra legyen ráírva: Kunsági Éden nyereményjáték.

Recepted 3 perces ingyen vásárlással, egy évre elegendő Kunsági Éden étolajjal, vagy Blaumann konyhai eszközökkel jutalmazzák, ha neked kedvez a szerencse.

Beküldési határidő: 2014. június 15., 24:00. A játék részletes szabályzatát ide kattintva olvashatod el.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."