Színes » Konyha

Mézben sülnek a legjobb falatok

Egy kis édeset keverni a mindennapi főételbe egyáltalán nem rontja el azt, hanem egy különleges és ínycsiklandozó fogást eredményez.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Oszifinomsagok1

Pikáns édességek őszi estékre

Fájdalmas búcsút inteni a friss gyümölcsöknek, de...
uh-magnes-pava-01

A Pávában debütál az Ágnescake

Hobbicukrász és a nemzet legjobbja: Mihály Ágnes az Ide...
1

Pisztáciás-málnás moussetorta

Könnyű ízletes édesség, akár ebben a hőségben is.

Mandulás körtés pulykamell roládot készítenek a Cookták
Fotó: Erdély Bálint Előd
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. június 10., 16:12
0 hozzászólás. 

A klasszikus ebédsorrend szerint előétel után levest, főételt, majd desszertet eszünk – ám ez nem azt jelenti, hogy édes ízeket csakis a legutolsó fogásba lehet becsempészni. A kínai konyha (legalábbis annak az európai mutációja) rengeteg ilyennel operál, de nem kell ilyen messze menni, hogy finom fogásokat találjunk.

Annál is inkább, hogy túlzottan édes húsos ételeket a székely gyomor nem annyira szereti, valahogy ez a kettő nem talál számunkra. Ha viszont szárnyahúst használunk és egy kis gyümölcsöt és bort is behozunk a buliba, egy különleges – ugyanakkor nem túl nehezen elkészíthető – fogást kapunk.

Pulykamell rolád mandulás körtével

Hozzávalók 4 személyre: 4 vékony szelet pulykamell-filé, ételízesítő, 1 mogyorónyi friss gyömbér, 4 kelkáposztalevél, 4 db közepes körte, 1 ek. citromlé, 4 szelet sonka, 4 szelet sajt, Kunsági Éden olaj, 5 dkg szeletelt, pirított mandula, 3 ek. méz, 1 ek. étkezési keményítő, 1 dl félédes fehérbor.

Mandulás körtés pulykamell roládot készítenek a Cookták

Elkészítése: a pulykamell-filéket fólia alatt, húsverő kalapács segítségével megütögetjük. A hússzeleteket megszórjuk ételízesítővel, és friss gyömbért reszelünk rá. A kelkáposztaleveleket forró vízben két-három percig főzzük. A körtét meghámozzuk, magházát kivágjuk, a húsát gerezdekre vágjuk és megcsepegtetjük citromlével. Mindegyik szelet húsra egy-egy kelkáposztalevelet, sonka- ill. sajtszeletet fektetünk, majd feltekerjük, és fogvájóval összetűzzük.

A margarint felforrósítjuk, a hústekercseket körbe sütjük benne. Kevés vízzel (esetleg húslével) felöntjük, és készre pároljuk. A kész roládokat félretesszük, melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékban megfuttatjuk a körteszeleteket és a pirított mandulát, meglocsoljuk a mézzel, és pár percig együtt pároljuk.

Mandulás körtés pulykamell roládot készítenek a Cookták

A keményítővel elkeverjük a bort, ráöntjük a mandulás körtére, és készre forraljuk. Tálaláskor a pulyka-roládokat a párolt körtével, a boros szósszal és burgonyapürével körítve adjuk az asztalra.

Jó tudni: igazi ünnepi falat, bár nem olyan könnyű elkészíteni, de nagyon ízletes főételt kapunk. A pulykamell helyett csirke is jó bele, de a gyümölcs sem kötött, ha jobban szeretjük az almát, bátran használjunk azt.

Pároljuk fedő alatt a húst, vagy tekerjük alufóliába, ha kemencében, vagy lerben sütjük, így nem szárad ki, és az ízek és szaftok is megmaradnak.

Mandulás körtés pulykamell roládot készítenek a Cookták

Ünnepi ebéd, de vacsora is lehet belőle, nem túl nehéz étel, gyümölcs és zöldségek adják meg az ízét.


Süsd ki olajban a szerencséd!


Válassz egy olyan receptet a merkuraruhaz.ro/receptek oldalról, amelyben a hozzávalók között szerepel az étolaj. A kiválasztott étel elkészítése előtt fényképezd le a hozzávalókat úgy, hogy jól látszódjon a Kunsági Éden étolaj a fényképen.

 

Miután elkészítetted, a kész, feltálalt ételt is fényképezd le a Kunsági Éden étolajjal. Ezt a két fényképet kell beküldened a jatek@kunsagieden.ro email címre, vagy az adataiddal (név, cím, telefonszám) ellátott borítékban bármelyik, az Elan Trio által működtetett Szuper, Merkúr vagy C+C raktáráruházba. A borítékra legyen ráírva: Kunsági Éden nyereményjáték.

Recepted 3 perces ingyen vásárlással, egy évre elegendő Kunsági Éden étolajjal, vagy Blaumann konyhai eszközökkel jutalmazzák, ha neked kedvez a szerencse.

Beküldési határidő: 2014. június 15., 24:00. A játék részletes szabályzatát ide kattintva olvashatod el.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."