Színes » Konyha

Nem csak sörtől hízik a diák: a pityókatokány

Éheseknek terítünk asztalt, így legalább a szemed biztosan jóllakik. És anyu sem lesz ideges, ha tudja, hogy eszel meleg ételt is és a kurzusok mellett főzni is tanulsz.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Oszifinomsagok1

Pikáns édességek őszi estékre

Fájdalmas búcsút inteni a friss gyümölcsöknek, de...
uh-magnes-pava-01

A Pávában debütál az Ágnescake

Hobbicukrász és a nemzet legjobbja: Mihály Ágnes az Ide...
1

Pisztáciás-málnás moussetorta

Könnyű ízletes édesség, akár ebben a hőségben is.

Szines_tokany0208
Szines_tokany0208
szerkesztoÍRTA: PÁL EDIT ÉVA
2012. február 08., 14:00
0 hozzászólás. 

Az egyetemistának van mire költenie a pénzét szesszióban: sör, jéger, kávé, kurzusok fénymásolása, agyserkentő és stresszoldó pirulák, vitaminok. Az étel az utolsó a sorban, amitől meghízik.

Szines_tokany0208

Fotók: Csedő Attila

Éppen ezért ajánlunk egy könnyen, gyorsan és főleg olcsón elkészíthető táplálékot, ami életmentő lehet egyetemistáknak és nemcsak. Mielőtt hozzáfognál, vésd az eszedbe a L'ecsó című rajzfilm jelszavát: Bárki lehet szakács!

A paprikás krumpli és a krumpligulyás

elnevezések ne tévesszenek meg, mind ugyanarról az egyszerű, laktató és finom ételről szólnak. A legelső és legfontosabb hozzávaló a pityóka. Ha anyádék megleptek egy zsákkal, nyert ügyed van.

Már csak egy fej hagymát, egy kanál olajat, egy kiskanál sót, borsot, egy kiskanál paprikát kell lopnod hozzá a lakótársad polcáról. Füstölt kolbászt vagy bármilyen apróra vágható húst is beszerezhetsz hozzá.

Szines_tokany0208

Ha nem tudtad, mihez kezdj azzal a sok piros arannyal vagy házi kecsappal, amivel anyukád megtöltötte a kamrát, eláruljuk, az is lehet belevaló.

Végy személyenként két közepes krumplit, mi kábé 10-et használtunk fel a 2 liternyi étel elkészítéséhez. Hámozd meg. Késsel vagy hámozóval kell, és óvatosan, ne a sürgősségin kössél ki.

Szines_tokany0208

Ha még éhes vagy, akkor ide kattanj a további lépésekért »

Variációk

1. tálalhatod tejföllel, és összedöböcskölheted a villával, majd bepofázod az egészet sok házikenyérrel mártogatva.

2. Kolbász híján jó a szalonna, a császárszalonna, a párizsi, bármilyen cafatokra darabolható hús (disznócomb, pulykacomb alsó és felső része, borjú, bárány, oldalas, bárányborda stb.) Megpárolod a hagymán, amíg megpuhul, és onnantól ugyanaz.

3. Ha vékony karikákra vágod a krumplit, és víz helyett tejjel töltöd fel, krémes főzelékfélét kapsz. Ezt a fajtát kavargatós személyiségeknek ajánljuk, mert könnyebben odasül.

Ára: kb. 10 lej/4 adag



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."