Színes » Életmód

Főzőlecke pasiknak 8. rész: Nasi a bánatra

Ez egy rendőrségi közlemény is lehetne, de nem az. Felitta könnyeim a tejberizs.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Illusztráció/ Szabó Apor

Óraátállítás: utoljára ugrálhatunk az időben

Az Európai Unió megszavazta, hogy az idei lesz az utolsó...
Kilyén Károly, a tökös gazda fotó: Szabó Apor

Tökös gazda: nyolcan hozták fel a kertből

Az első két kísérlet sem volt semmi, harmadszorra...
Bara Kinga elárulta, hol nyaralt Udvarhely fotók: Simó Veronika

Szeretjük, ha ellátják a bajunkat

Tudjuk, hol süttetted a hasad a nyáron, és azt is, hol...

ok-DSC 1458-kikep
Tejberizs bánatra, fotó: Gál Attila
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2017. március 29., 10:31
0 hozzászólás. 

Annyira átalakultam a főzőleckék alatt, hogy gondoltam egy kis édesség a bánatomra nem árthat, még akkor sem, ha soha nem eszem semmi édeset. Mivel soha nem készítettem, a tejberizsre esett a választás.

Amiatt vagyok letörve, mert, hogy X. Y. leheletében hány százalékos alkoholkoncentráció volt, miközben vezetett, sokkal többenvagytok kíváncsiak, mint a konyhában való szenvedésimre. Mondanám, hogy ideges vagyok, de aki ismer, tudja, elég

higgadtan vagyok ideges.

Bár múlt héten még arra készültem, hogy sok-sok embert hívok meg és ültetek le a konyhaasztal mellé, bánatomban nem volt lelkierőm gasztronácik, de még a kommentáló Veronika társaságára sem, csupán egy kis édességre.

ok-DSC 1435

Le is poroltam a Katonától kölcsönkapott Főzőkönyv Pasiknak című remekművet. Nem találjátok ki, hogy melyik fejezetnél találtam meg a tejberizst: „Ételötletek arra az esetre, ha a gyereket akarod táplálni".

Le grand tejberizs recept:


Egy akkora lábost vegyél elő, amibe két korsó sör belefér. Önts bele 1 söröspohár tejet, ha elég lesz egy adag. Tegyél bele egy csipet sót.

 

A söröspoharat negyedig töltsd fel rizzsel és borítsd a tejbe. Kezdd el főzni – kis lángon. Gyakran kevergesd, és ne lepődj meg, ha néha kifröccsen.

 

Mire végzel a sörrel, ez is kész. Szedd tányérra, és kicsit lapítsd el a merőkanállal. Szórd meg cukrozott kakaóporral, vagy fahéjjal és cukorral.

Először történt velem a főzőleckék során, hogy bevásárlókörútra sem kellett mennem, hiszen minden összetevőt megtaláltam otthon. Szerintem a te konyhádban is fellelhető mindegyik. A mérőeszköznek használatos söröskorsókból még válogatni is tudtam.

Kezdődött a főzés, és le is járt

Nem történt közben semmi. Gondoltam, ha véletlenül be lennénk molyosodva, akkor tejbemoly készülne, és lenne egy kis konfliktus a mai főzőleckében, de még be sem vagyunk molyosodva. Mit is vártam én a tejberizstől?

ok-DSC 1442

A mosatlant illetően sem volt kihívás az e heti főztöm, a mércének szolgáló korsó mellett egy fazék és egy fakanál kellett, majd egy tányér és egy kiskanál az elfogyasztásához.

A kisebb bánatom ellenére sem mondtam le róla, hogy végre egy csajnak állítsak össze egy többfogásos ebédet - mondhatnám úgy is, a szerkesztőség nem akar lemondani róla, úgyhogy lányok ne lepődjetek meg, ha pénteken egy ebédmeghívásban részesültök.

ok-DSC 1456

Addig is nassoljatok egy kis tejberizst. Rendőrségi közlemények mellé főként tudom ajánlani, nagyon jól oldja a jogsi nélküli vezetések hírétől kialakult frusztráltságot.

Bon appétit!



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."