Színes » Nagyvilág

Lemondtak Erőss Zsoltékról, nincsenek életben

Nem keresik tovább a két magyar hegymászót: „Bele kell törődni" - olvasható az expedíció honlapján.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
FUENmspi

Összegyúrják a SafePacket

Szakértői csoport alakult Brüsszelben, ami az európai...
ketfejukigyo

Ez dupla rémálom

Ha félsz a kígyóktól, ezt inkább ne nézd meg. Nem...
gubancos-mokusok

Egymásba gabalyodtak a mókusok

Összegubancolódott öt kismókus farka az odúban,...


szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2013. május 23., 12:10
1 hozzászólás. 

Most is vannak fenn serpák kutatni és a koreait is menteni. Ha a sátrakban nem voltak, rádión nem jeleztek, látni nem lehet őket a négyes tábor feletti csúcsrészeken sem, akkor ott vége! 23-ika van, ennyi időt nem lehet kint tölteni 8000 méteren, úgy legyengülve pláne" - írja az expedíció honlapján Kollár Lajos, az expedíció vezetője. Kollár jelenleg az egyik alaptáborban van, amit május 24-én elhagynak, néhány nap múlva pedig Katmanduba, Nepál fővárosába érkeznek. Ez azt jelenti, hogy végleg lemondtak arról, hogy Erősst és Kisst megtalálják, akik minden bizonnyal nincsenek már életben.

Erőss felesége, Sterczer Hilda egy magyarországi televíziónak nyilatkozva közölte, nem hiszi, hogy férje még életben van. Ismerve a himalájai viszonyokat, és azt, hogy milyen állapotban volt, arra következtet, hogy Zsolt agyödémát kapott.

Erőss Zsolt és Kiss Péter vasárnap felértek a Kancsendzöngára, de leereszkedés közben, 8000 méter magasságban eltűntek, napok óta nem adtak életjelt magukról. Két serpa is kereste őket, de nem találták meg a két magyar hegymászót, akiknek (sok más hegymászó társukkal együtt) minden bizonnyal a Kancsendzönga lesz az örök nyughelyük.

Erőss Zsolt a legismertebb magyar hegymászó volt, akárcsak Erdély több településén, Székelyudvarhelyen is éves rendszerességgel hallhattuk, láthattuk előadásait. Legutóbb az Annapurna-, a Cso Oju-, illetve a Lhoce-expedíciókról beszélt. 

Az elmúlt napokban több írás, elemzés is foglalkozott Erőss Zsolttal, illetve a mostani tragédiával, előkerültek a hegymászóval régebb készült interjúk és videók. Ugyanakkor nagyon sokan fejtik ki véleményüket a különböző fórumokon és közösségi oldalakon. A 74 éves spanyol Carlos Soria egy interjúban mond el sok részletet a csúcs körül kialakult bonyodalmakról.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
s.magor
2013-05-23 15:41:26
:(

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."