Színes » Nagyvilág

Bill Clinton kórházba került

Mellkasi fájdalmakra panaszkodott az Amerika Egyesült Államok exelnöke, ezért szállították kórházba, de a hivatalos nyilatkozatok szerint jól van.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
FUENmspi

Összegyúrják a SafePacket

Szakértői csoport alakult Brüsszelben, ami az európai...
ketfejukigyo

Ez dupla rémálom

Ha félsz a kígyóktól, ezt inkább ne nézd meg. Nem...
gubancos-mokusok

Egymásba gabalyodtak a mókusok

Összegubancolódott öt kismókus farka az odúban,...

bill-clinton
bill-clinton
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2010. február 12., 09:33
0 hozzászólás. 


New Yorkban került kórházba Bill Clinton, adja hírül a CNN. Két független hírforrásra támaszkodva állítják, hogy az egykori elnök erős mellkasi fájdalmai miatt hívták a mentőket. Arról viszont nem szólnak a hírek, hogy szívinfarktus vagy szélütés miatt kellett őt elszállítani. Egyébként Bill Clintonnak volt már korábban szívműtétje.

A hivatalos közlemény szerint fájdalmat érzett a mellkasában, ezért a Columbia Egyetem kórházába került, ahol koszorúér-vizsgálatokon esett át és két értágítót helyeztek el a szívkoszorúerében. Ugyancsak a hivatalos források szerint az exelnök jól van és tovább szeretne dolgozni az ENSZ Haiti megsegítésére létrehozott programban.

bill-clinton

Clinton mellett ott volt lánya Chelsea, és az esetet követően, pedig felesége Hillary Clinton külügyminiszter is elindult Washingtonból a New Yorkba, a manhattani kórházba.

A 63 éves Bill Clinton 1993 és 2001 között volt az Amerikai Egyesült Államok elnöke. 2004-ben a szívizomzat vérellátásának javítása érdekében bypass műtéten esett át, majd egy évvel később egy újabb beavatkozást eszközöltek nála, hogy eltávolítsák a szívben felgyülemlett folyadékot. A legújabb vizsgálatok szerint a bypass műtéten átesettek 2,2 százaléka a beavatkozások utáni években lesz szélütés áldozata.

A The Washington Post szerint Clinton családjában már többen szenvedtek szívbetegségben, ezen kívül az egykori elnök magas vérnyomással és koleszterinszinttel küzd. A CNN hírtévé pedig megjegyezte: „Clinton éjjeli bagoly, keveset alszik”. Az is súlyosbítja a helyzetet, hogy elnöksége idején köztudottan kedvelte a hamburgert és a gyorséttermi ételeket, amihez hozzájön, hogy szeretett szivarozni is.




0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."