Tech » Mobil

Tanulj angolul egy cigi mellett, és szokj le a bagóról

Légy okosabb a telefonodnál, és ne engedd, hogy butáskodjon! 5+1 alkalmazás az okosabb okostelefonért.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
smartphones

Kidobnád a régi okostelefont? Ne!

Ha nem a régi már, vagy csak okosabbra váltod, neki is...
PalmHero

Visszatér az Apple egykori vetélytársa

Lehet, hogy nem az iPhone vagy a Samsung Galaxy lesz a...
A fotó illusztráció. De a lekvárt mi is szeretjük.

Appropó: ezek a kedvenc alkalmazásaink

Egyre többen függünk már az okostelefonjainktól. Ha...

Mobilephonesmoking
Hasznos appok, illusztráció
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2017. március 07., 13:08
0 hozzászólás. 

Hasznavehetetlen appokkal tele a padlás, és mindenki hólyagja. Írtunk is róla korábban, mennyire felesleges alkalmazások léteznek, ezért most megvizsgáltuk a másik oldalt is, hasznosból is akad ugyanis néhány.

Összeszedtünk hatot belőlük, nem azokat, amikkel még frankóbban szelfizhettek, mint ezelőtt, vagy még pöpecebb filtereket rakhattok a tengerparton sütkérező virslilábakra, hanem olyanokat, amik valóban hasznosak lehetnek.

1. Shazam

A Shazam sok utánajárástól menti meg a zenekedvelőket. Ha tetszik a spanod autójában bömbölő zene, nem kell bepötyögnöd a címét egy piszkozatba, sőt meg sem kell kérdezned őt, hogy mi a címe, a Shazam felismeri neked. Így attól is megment, hogy meg kelljen dicsérned valaki zenei ízlését.

Tipp: Jó buliban ne kezdj el shazamozni, mert nem fogod tudni abbahagyni, és másnap már nem lesz olyan izgalmas egyedül végighallgatni az összeshazamozott listádat. A zenés applikáció ugyanis egy listába összegyűjti neked azokat a számokat, amikre rákerestél.

2. Drupe

A Drupe-ra csak rá kell nézni. Ennél sokkal többet nem is tud. Na, jó, azért ne legyünk ennyire szigorúak: a legcsodálatosabb névjegyzék-kezelő alkalmazással a Messenger-gömböcskék mintájára ugranak elő a nem fogadott hívásaid.

Amellett, hogy úgy tudsz hangüzenetet hagyni, hogy fel sem kell hívnod a másikat, sőt a sípszót sem kell kivárnod, még rögzítheted az összes hívásodat is. Ha nem másért, mert jókat lehet röhögni szombat délelőtt egy péntek éjjeli beszélgetésen.

3. Telegram

Azon túl, hogy a leggyorsabb üzenetváltó alkalmazás, a legbiztonságosabb is. Ha csak le nem nyúlják a telefonod, nem kell tartanod tőle, hogy máshol landolnak az üzeneteid. Az orosz fejlesztőknek nagyon fontos a felhasználóik biztonsága, így nem elég, hogy titkosítottak az üzenetek, de még önpusztító időt is tudsz nekik állítani, amely lejártával ártalmatlan mondanivalód közpénzeket megszégyenítő gyorsasággal tűnik el.

A Telegram hátránya, hogy elég kevés felhasználója van, viszont bátran ajánlhatod barátaidnak, akiknek fel sem kell venniük újból ismerősnek, hiszen az alkalmazás a telefonod névjegyzékét fogja használni.

4. Egyszerű pénztárca

És tényleg létezik. Ezen a néven. Gondolom, ismerős a helyzet, amikor szombat délelőtt húzod ki a megfáradt egylejeseket a zsebedből, és azon gondolkozol, vajon hová lettek vaskosabb társaik. A pénztárca alkalmazás segít neked: legalábbis megpróbál, ha partner vagy, hiszen csak a jegyzetelést helyettesíti.

De azt jól. A Wallet helyett azért választottam ezt, mert magyar, és mert simán egyszerű és nagyszerű. Ugyanazt tudja, mint nagytestvére, vezeti a költségvetésedet, ráadásul egyszerűen, reklámmentesen. A pénzmozgásodban rögzített adatokat le is mentheted, és később szövegfájlban is elérheted.

5. Duolingo

Az alapoktól kis lépésekben tanulhatsz meg angolul a segítségével. Az első leckében például mindössze négy szót (lány, fiú, nő, férfi) tanít meg és ugyanekkora lépésekben adagolja a tudást igeidőstől, személyes névmásostól. A munkahelyi cigarettázás esetén az ideális választás. A Duolingoval más nyelveket is lehet tanulni, viszont ehhez jobbára angol nyelvtudás szükséges.

Tipp: A regisztráláskor napi elvárásodnál keveset jelölj meg, mert benne van a pakliban, hogy egyébként hamar elveszíted a motivációt.

5+1. Quit Smoking: Cessation Nation

Ha már az előbbi alkalmazást cigizés mellé ajánlottam, úgy érzem kell mellé adnom valamit, amivel kárpótolhatok. Amikor egy bő fél évre sikerült leszoknom a cigiről, többek között ez az applikáció adta a motivációt.

Kiszámolja, hogy mennyi ideje nem gyújtottál rá, mennyi pénzt takarítottál meg, sőt, azt is elmondja mire költheted. Mivel az elején meghatározod, hogy mennyi ideje vagy függő, azt is méri, mennyire sikerült kitisztulnia a tüdődnek. Persze főképpen te kellesz hozzá, de jó spanod lehet az ínséges időszakban ez az alkalmazás.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."