Tech » Web

Vírusos levélszemétben terjed Băsescu lemondása

Egy spammer ügyesen használta ki a fővárosi zavargásokat és hamis levelet küldözget, melyben az államelnök lemondásáról ír. Ne nyissuk meg.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
transinow1

Üzenjük a világnak, oh yeah!

Ékes angolsággal készült szájtot indítottak,...
képernyőfotó

Van-e nálatok internet?

Mert az inkubátorházban bőven van, nem is rossz....
fotó archív

Már válthat Early Bird jegyet a 6. Digitális Székelyföld Konferenciára

Erdély legnagyobb digitális fóruma innovatív...

Romániára is szakosodnak már a spammerek, most az elnökkel packáznak
Romániára is szakosodnak már a spammerek, most az elnökkel packáznak
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2012. január 16., 15:17
0 hozzászólás. 

A mai nap során szerkesztőségünk elektronikus postaládájába is megérkezett az a spamnek minősülő email, melyet látszólag az Antena 3 tévécsatorna küldött, feladóként a contact@antena3.ro e-mail címe jelenik meg.

Szines_tech

A levél szövege szerint Traian Băsescu államelnök ma sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a hét folyamán lemond, hiszen ez a román nép akarata, aminek aláveti magát. A jelenleg is tartó bukaresti zavargásokat kihasználva íródott levél tartalma nem felel meg a valóságnak, Traian Băsescu semmilyen hasonló bejelentést nem tett.

Nem elégszik meg az álhír terjesztésével a feladó: az e-mailben egy link is szerepel, a szöveg szerint arra kattintva megnézhetjük hogyan reagált Elena Udrea az államfő bejelentésére. Ne dőljünk be a felhívásnak: a hivatkozás egy futtatható állományra mutat, erre kattintva az letölthető, de semmiképp se tegyük ezt, minden bizonnyal vírusos programról van szó.

Amennyiben az e-mail kliensünk nem spamként, vagyis levélszemétként kategorizálta a levelet, tegyük meg mi magunk, majd töröljük olvasás nélkül az e-mailt.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."