A fenntartható bio-örökélet és az okos kézművesség

Régebb a házi vagy a hagyományos volt a divat, ma viszont az okos, a bio és a kézműves szavakkal lehet elérni mindent. Főleg eladni.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
angrygraffitti

Sok hűhó semmiért... De mi a tanulság?

Maradt a régi alkotmány, de valami mégis...
Képernyőfotó

Igenre buzdított a polgármesteri hivatal, majd nem

Rövid idő alatt meggondolta magát a polgármesteri...
1990 januárjában Udvarhelyen még tömegek vonultak utcára a magyar oktatásért. fotó: Balázs Ferenc

Teljes a káosz a MOGYE tájékán, de még van remény

Megpróbáltuk összefoglalni, hogy mi minden történt a...

okosdolgok
A meccs is okos lesz a tévében.
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2016. április 12., 10:41
2 hozzászólás. 

Okos a telefon, okos az óra, okos a zokni, okos a tévé, okos a párna. Az ágy nem, hogy Pilinszkyt parafrazáljuk, életfogytiglan. Kézműves a fagyi, a szappan, a kenyér, a minden. Bio ma minden termék, amit "érdemes megvenni", a sampon, a körömlakk, a bolt, az étrend, a satöbbi. Van bioméz is, de van, aki nem teszi fel a kérdést, hogy milyen méz az, ami nem bio...? Vagy milyen tej az, ami nem bio...? Vagy a bio-dió, amiben még az ionok is bio-ionok. Így születnek a bio-ikonok.

Bio-satöbbi, okos-satöbbi, kézműves-satöbbi.

Kézműves lett az egész világ, ami körülvesz, tiszta bio lett minden, ami megehető, mert másképp betegséget, rákot, egyebet kapsz, ha nem a bio-italt iszod és nem a bioételt eszed. Igen, beteg leszel, ha nem ezt veszed. Ha pedig nem okos a telefon, a párna és a zokni, akkor valószínű, hogy nem vagy nyitott az újdonságokra, kvázi nem vagy okos. Buta vagy, biztosan. Ha meg nem tudod megvenni, akkor nem vitted semmire az életben. Ha nem vitted semmire az életben, akkor lúzer vagy, frájer vagy, elesett vagy. Akkor hómlessz leszel.

És akkor inkább dögölj meg, mert így nem kellesz, mert nem vagy egy humánum. Nem illesz közénk, ez a helyzet van, veled nem lehet szép, új világot építeni, amiben bioréten játszunk majd a szigorúan kézműves kajákkal etetett biogyermekekkel, akiket okosbabakocsiban toltunk ki a természetes napfényre, miután megnéztük az okostévében, hogy mennyire lesz zöld a fű és mennyire lesz párás a levegő, amikor kivinni szándékozunk a gyermeket az okoslakásból.

Ha esik az a fránya bioeső, akkor okossapkát húzunk a kis buksijára, az illatos biokakiját meg hazavisszük. Egyrészt az okos-átalakító gépünkkel újra biokaját varázsolunk belőle, és rákenjük a faszénen sütött, glutén- és minden-mentes bio-tudja-milyen-kenyérre, hogy továbbra is egészségesen éljünk és megmaradjunk az idők végezetéig.

Másrészt pedig környezettudatosak vagyunk, és mint köztudott, a réten hagyott gyermeki biokakinak bizonyítottan köze van az egyre idegesítőbb globális felmelegedéshez, ezért a világ sajnos megérett arra, hogy ne hagyja a gyermek-biokakit a réten, hanem hazavigye, és újrahasznosítsa.

Újrahasznosítás nélkül nem fenntartható a világ, és mint ismereteink birtokában tudjuk, a fenntartható fejlesztésnek ez az egyik alappillére. Nem véletlenül mondták őseink, hogy nekünk a kőből is kenyeret és vizet kell fakasztanunk. Mert csak így lesz bio a kenyér és a víz is.

Tudod, van az az ország, ahol egyesek élnek, Magyarország, ez az ország Európa közepén az állandó tízmillió labdarúgóedző országa, de nyomokban tartalmaz más elemeket is. Jó húsz éve még a kisteherfuvarozók országa volt, de mára a biztonsági őröké lett, a szó szoros értelmében. Vagy ott van mellette egy másik ország, Románia, amelyben ugyanazokban a szép, új időkben egy ideig piacosnak, piacozónak volt menő lenni, aztán ezek a piacosok behúzódtak az üresen hagyott főtéri üzletekbe, netán ráálltak a kézműves fagyi vagy például a kézműves sör, esetleg szappan gyártására.

Ebben a két országban a nagyvárosok ütőerein és a kisvárosok főterein a használtruha-kereskedések a legszembetűnőbbek. Ez is újrahasznosítás végül, mondhatod, illetve mondhatni tiszta bioélet, hiszen újra felveszed azt, amit más eldobott. Mint az ökotudatos szülők a réti gyermek-biokakit.

A lelőhelyen pedig azt is elmagyarázzák, hogy a gyapot kézműves módszerrel került a feldolgozóba, ahol okostelefonra letölthető applikáció segítségével biokörülmények között készült, és azért annyi az ára, amennyi, mert beszerzőink és partnereink mindent megtesznek azért, hogy a lehető legjobb és legtermészetesebb alapanyagból készült terméket ajánlják önnek. Pont önnek, hiszen pont ön az az ember, akit keresünk, aki ugyanolyan, mint amilyenek mi is vagyunk.

Itt születtél, és ugye, itt is kell élned. József Attilával élve (a költészet napja után egy nappal) "be vagy a Hét Toronyba zárva, / örülj, ha jut tüzelőfára, / örülj, itt van egy puha párna, / hajtsd le szépen a fejedet."

Apropó tüzelőfa, mindjárt elfelejtem, hát kézműves tűzifát tessék venni! Tessék megnézni, hogy hogyan készül!



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
nyakiglab
2016-04-12 17:08:25
Tudod...
BI(j)O szar ez az OKOSkodás.
avatar
jozsef_osvath
2016-04-13 09:08:23
Óriási a videó :)))

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."