Itthon » Gazdaság

Javítanának a tömegközlekedésen

Megyei személyszállítási bizottság alakult a tömegközlekedés elősegítésére.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
inku23

Felnőtteknek belépni tilos!

A konyha minimál, a terasz olaszos, a lift pedig román....
DSC 3550 a

Minden, amit a sertéspestisről tudni kell

Hogyan terjed, mik a tünetei, miért veszélyes és mit...
Villany2

Nem lesz villany egy udvarhelyszéki településen

A villanyt csütörtökön reggel veszik el. Kattints és...

szallitasi_bizottsag
szallitasi_bizottsag
szerkesztoÍRTA: PÁL GÁBOR
2010. január 15., 08:27
0 hozzászólás. 


Ajánlattevő és egyeztető szerepet vállal a Hargita Megye Tanácsa kezdeményezésére megalakult Hargita Megyei Személyszállítási Konzultatív Bizottság. A január 14-i alakuló ülésen a személyszállításban érdekeltek mellett részt vett Borboly Csaba megyei tanács-elnök, Sófalvi László alelnök, Gábor László, a megyei tanács gazdasági igazgatója, valamint Szabó Barna, a megyei önkormányzat közbeszerzési és szállítási
igazgatóságának vezetője.

szallitasi_bizottsag

Borboly Csaba megnyitóbeszédében elmondta, hogy az elmúlt évben Hargita Megye Tanácsa 42 millió lejt költött megyei utak felújítására, és több mint hétmillió lejt községi utak karbantartására, ami 150 kilométer aszfaltutat jelent, és ezek felújítása a személyszállító cégek munkáját is könnyebbé teszi. A konzultatív bizottság azért jött létre, hogy a megyei tanács behatóbban tudjon foglalkozni a tömegközlekedéssel, ugyanis ez a szolgáltatás még megoldatlan probléma nagyon sok településen.

A Hargita megyei személyszállítási konzultatív bizottság célkitűzései között többek  között egy megyei egységes menetrend elkészítése, autóbuszmegállók létesítése, felújítása, valamint a járatok programjainak lehetőség szerinti módosítása szerepel, a lakosság igényeinek figyelembevételével.

A bizottság következő ülését előreláthatólag február 26-án tartják, amikor is a személyszállításban érdekeltek a szállítási programokról és útvonalakról szóló javaslatai kerülnek terítékre.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."