Itthon » Gazdaság

Vásárba hív tavasztündér

Tojás, sonka, kalács és egyéb húsvéti finomságok beszerzése miatt fáj a fejed? Ne rohanj a cekkerrel bolttól-boltig, a Húsvéti Vásáron mindent megvehetsz.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
inku23

Felnőtteknek belépni tilos!

A konyha minimál, a terasz olaszos, a lift pedig román....
DSC 3550 a

Minden, amit a sertéspestisről tudni kell

Hogyan terjed, mik a tünetei, miért veszélyes és mit...
Villany2

Nem lesz villany egy udvarhelyszéki településen

A villanyt csütörtökön reggel veszik el. Kattints és...

Bedohazi.HusvetiVasar.2012.husveti vasar 01
A negyedik vásáron is gazdag lesz a kínálat.
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2013. március 21., 11:11
0 hozzászólás. 

 Szép is, jó is, hasznos is, be is vált a Székelyudvarhelyi Mikrovállalkozók Szövetségének (SZMVSZ) Húsvéti Vására, amelyet március 26-28. között negyedik alkalommal rendeznek meg.

Az időzítés más, mint tavaly volt. A szervezők igazodtak a házi rendhez, szem előtt tartották, hogy a városlakók zöme az ünnepi bevásárlást nem hagyja az utolsó percekre, már pár nappal a jeles nap előtt megejti. A Húsvéti Vásár helyszíne nem változott: a Márton Áron téren idén több mint 60 termelő és kézműves állítja fel és kínálja termékeit.

Más lesz ellenben a vásár házigazdája: a tavaly a húsvéti nyuszi, ebben az évben tavasztündér fogadja a látogatókat. Akárcsak a tapsifüles, a tündér bőrébe ez alkalommal is Vidovenyecz Edina, a Tomcsa Sándor Színház művésze bújik. A tündér elsősorban a vásárra látgató gyermekeket fogja szórakoztatni: együtt tanulnak az ünnepkörhöz passzoló verseket, mondókákat, énekeket.

A kézművesek a különböző népi mesterségek csínját-bínját bemutató foglalkozásokkal segítenek abban, hogy a szülők, nagyszülők zavartalanul nézelődhessenek, vásárolhassanak.

A Kuckó Egyesület Ilike nénijét, Bencze Ilonát és a Haáz Rezső Múzeum pedagógusát, Szappanyos Tündét is érdemes lesz becserkészni. Segítségükkel a vásár első napján piros tojást lehet festeni és húsvéti üdvözlőlapot készíteni.

A vásári felhozatal olyan gazdag és változatos lesz, hogy biztos senki nem tér haza üres szatyorral - ígérik a szervezők. A házi kenyértől a házi lekvárokig, szörpökig, a tejtermékektől a hentesáruig és a mézből készült finomságokig terjed az ínycsiklandozó választék, csak ízlés és pénztárca dolga, hogy ki mit rak a kosarába.  A kézműveseknél is érdemes lesz szétnézni: hímes tojást, asztali díszeket és egyéb, az ünnepi hangulat megteremtéséhez szükséges dísz- és ajándéktárgyakat lehet vásárolni.

A vásárra ellátogatók ezúttal is szavazhatnak az általuk legszebbnek, legízlésesebbnek tartott standra. A szavazók között az utolsó napon értékes ajándékcsomagot sorsolnak ki, a győztes stand gazdája pedig szintén értékes díjban részesül.

A legszebb piros tojásért járó jutalmat is érdemes megpályázni, a versenybe a rendezvény zárónapján, március 28-án 15 óráig, egy, a saját kiskacsónkkal készített hímes tojással lehet benevezni. A tojáskölteményeket a zsűri még aznap korosztályonként elbírálja és díjazza is.

A Húsvéti Vásáron nem lesz nagy zenebona, sem kulturális műsorok - a szervezők nem tartották ildomosnak, hogy nagyböjt idején táncra perdüljön bárki is. Diszkrét háttérzene fog szólni a téren, ahol a március 26-án délben 12 órára időzített megnyitón az Udvarhelyszék Fúvószenekar vágja ki a rezet.

A Patkóban három napig tartó vásáros napokra a főszervező Székelyudvarhelyi Mikrovállalkozók Szövetsége, a főtámogató-partner polgármesteri hivatal délelőtt 10 órától este 7 óráig szívesen látja a város apraját és nagyját.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."