Itthon » Gazdaság

Épül a Székely kapuk útja

Tematikus utakat terveznek hazai és külföldi turisták számára uniós pályázatok révén, amelyek benyújtásáról Hargita Megye Tanácsa döntött június 11-i rendkívüli ülésén.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
inku23

Felnőtteknek belépni tilos!

A konyha minimál, a terasz olaszos, a lift pedig román....
DSC 3550 a

Minden, amit a sertéspestisről tudni kell

Hogyan terjed, mik a tünetei, miért veszélyes és mit...
Villany2

Nem lesz villany egy udvarhelyszéki településen

A villanyt csütörtökön reggel veszik el. Kattints és...

tanacsules_2010_06_11
tanacsules_2010_06_11
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. június 13., 13:18
0 hozzászólás. 


A testület a megye turizmusának fellendítését célzó pályázatokról és egy oktatási projektről szóló határozattervezetet fogadott el. A Székely kapuk útja című pályázatot a Regionális Operatív Program 5-ös prioritási tengelyének keretében („Az idegenforgalom fenntartható fejlesztése és népszerűsítése") nyújtják be, amelynek összértéke 993 764,88 lej (ebből a megyei tanács önrésze a jóváírható költségek 3%-a, 24 090,36 lej, 2392 lej nem jóváírható költségként, illetve a hozzáadottérték-adó, amely visszaigényelhető).

tanacsules2_2010_06_11
Ezzel a pályázattal a tematikus kirándulások szervezését támogatják a térségbe látogató turisták számára, mondta el Borboly Csaba, a megyei önkormányzat elnöke, hiszen itt bőven akad látnivaló, így az épített örökségünk részét képező székely kapukban is turisztikai potenciál rejlik. A hagyományos portákból egyébként számosat felújítanak a megyei tanács Székelykapu-programja során. A tematikus útvonalak kialakításával növelnék a turisták számát, s ezzel együtt régió szálláshelyeinek kihasználtságát is, ami fontos ahhoz, hogy a megye gazdasága fellendüljön.

A megyei önkormányzat a fenti célokat tűzte ki a csíkszeredai Régizene Fesztivál népszerűsítéséről szóló pályázatnál is, amelyet szintén a Regionális Operatív Program 5-ös prioritási tengelyénél nyújtanak be. Ennek összértéke 603 228,48 lej, Hargita Megye Tanácsának önrésze pedig ugyanakkora arányú, mint a Székely kapuk útjánál.

tanacsules_2010_06_11
Számítástechnológiai eszközökkel növelnék a Hargita megyei munkaerő hatékonyságát a SAVANT HARGHITA – Integrált Oktatási Portál – az E-oktatás Virtuális Hálózatának kialakításacímű pályázattal, amelynek benyújtásáról szintén pénteken határoztak a megyei önkormányzati képviselők. A Gazdasági Versenyképesség Növelése Ágazati Operatív Program III. prioritási tengelyénél („IKT a köz- és magánszektornak") benyújtott projekt összértéke 5 828 501 lej, partner a távközlési minisztérium.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."