Itthon » Gazdaság

Költségvetés - polgári nagy kérdőjelek

Az előterjesztett és a holnapi tanácsülésen megvitatásra kerülő városi költségvetés-tervezettel kapcsolatos észrevételeiket sajtótájékoztatón ismertették a polgári frakció képviselői.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
inku23

Felnőtteknek belépni tilos!

A konyha minimál, a terasz olaszos, a lift pedig román....
DSC 3550 a

Minden, amit a sertéspestisről tudni kell

Hogyan terjed, mik a tünetei, miért veszélyes és mit...
Villany2

Nem lesz villany egy udvarhelyszéki településen

A villanyt csütörtökön reggel veszik el. Kattints és...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2011. február 17., 18:27
4 hozzászólás. 

„Három szakbizottság – a gazdasági, az urbanisztikai és az oktatási-kulturális-szociális – vette górcső alá a város 2011-es költségvetés-tervezetét" – tájékoztatták a média képviselőit Szász Jenő ex-alpolgármester és Molnár Miklós tanácsos. A polgári frakció képviselői a szakbizottságok munkáját jónak minősítették, ám az előterjesztett költségvetés-tervezettel kapcsolatosan több pontban is találtak kifogásolni valót.

„Nem látjuk az előterjesztett anyagban a stratégiai gondolkodást, elképzelés nélküli, koncepciótlan költségvetéssel találjuk szembe magunkat, amelynek néhány fejezetében óriási összegeket dugtak el" – fogalmazta meg a legfontosabb kifogást Szász Jenő. Véleménye szerint ennek a hiányosságnak legfőbb oka, hogy a helyi költségvetést „egy csíki könyvelő" (szerk. megj. Karda Emese – a hivatal gazdasági igazgatója) állította össze.

A 2011-es költségvetésben Szász szerint három olyan célterület van, ahová indokolatlanul nagy összegeket „rejtettek el": a hivatal anyagi, dologi kiadásaira szánt 3.200.000 lej (1.000 000 lejjel több, mint a tavalyi), a fűtésrendszer modernizálására előirányzott összesen hatmillió lej, valamint a szállítás alfejezetben levő 7.900.000 lej.

A polgáriak ezért több módosító javaslatot is előterjesztenek:
- a Polgármesteri Hivatal anyagi kiadásainak csökkentése 500.000 lejjel
- a fűtés fejezetből 900.000 lej átcsoportosítása
- a szállítás alfejezetben levő összeg 4 millió lejjel való csökkentése

A különböző alfejezetekből „lefaragott" összeget tételesen a Templom utca rendbetételére, a Cserehát megközelíthetőségének javítására, a Csalóka és Móricz Zsigmond utcák fejlesztésére, a városi piac rendbetételére és befedésére, a tanügyi intézmények költségvetésének kiegészítésére, kiemelten a Tamási Áron Gimnázium beomlóban lévő tetőszerkezetének javítására, a pályázható összegek megemelésére szánják.

„Nem vagyunk hajlandóak egy újabb körforgalom kiépítését támogatni addig, amíg egyetlen sáros utca is van a városban" – jelentette ki Szász. Hozzátette, a polgári tanácsosok prioritásnak tartják a Rózsa utca modernizálását, a Szent János utca teljes szakaszának rendbetételét és a Villanytelep utcai bölcsőde sorsának tisztázását. Ugyanakkor a sporttámogatásokat illetően szorgalmazzák, hogy „ne egy ember, hanem a tanácsosok döntsenek a kérdésben".

Molnár Miklós szerint valós remény van arra, hogy a holnapi tanácsülés normális hangulatban folyjék, de ugyanakkor dilemmái is vannak. „A kérdés csak az, hogy holnap egy szakbizottsági véleményezésekre alapozó tanácsülés lesz, vagy egy újabb politikai háttéralkun alapuló bábszínház" – fogalmazott Molnár.


4 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
mihoklali
2011-02-18 08:07:47
Jeno, jeno... az osszegek elrejtesehez te ertesz a legjobban, jobb lenne kusolni. Egy nagy kepmutato vagy, mindenben keresztbe teszel, csakhogy ne haladjon a varos. Most meg azzal jossz, hogy templom utca, meg csaloka, minek ide korforgalom??????????????? Most mar ertjuk hisz ott laknak a csicskasaid Balazs Arpi es Mike Levente, ismet az onos erdekek menten tudsz gondolkozni, es nem kozossegi erdekeken. Ne aggodj meg lesznek azok is, meg Bunta idejen. Gondolkaztal mar azon mit is csinlatal te 12 even keresztul, hogy meg vannak saros utcak, segitek szoborturkalot...
avatar
namivan
2011-02-18 08:32:08
Mondjak meg kedves uraim mikor kerul a koltsegvetesbe a Rakoczi utcaba levo tombhazak udvaranak rendbetetele? Szegyen,hogy a varoskozpontba 1990 otan rendezetlenul van egy tombhaz udvar
avatar
urfi
2011-02-20 14:54:02
Mikor fogod mar abbahagyni az orokos mas ocsarlasat-Te kover disznofosajt!Amig polgarmester voltal azt csinaltad amit akartal hisz nem volt aki ellentmondjon neked most meg mivel labdaba se rugsz marad az allando media szereplesed amibol a varosnak mar elege van.Elj meg a lopott vagyonodbol es minket kimelj meg az ertekes utasitasaidtol.Szebb Jovot nelkuled !!!
avatar
pek
2011-03-07 19:18:59
Szégyen, hogy egymást ócsárló emberek vezetik Udvarhelyt. Ne feledjétek, hogy a mostani tanácsot sem polgároskodó, sem udemeráj összetételben nem szabad újraválasztani!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."