Itthon » Gazdaság

Euro 200 - augusztus 31-ig kell levásárolni az értékjegyeket

Az Euro 200 elnevezésű programban részt vevő diákoknak a napokban postázzák az új számítógép vásárlására feljogosító és augusztus 31-ig kötelezően levásárolandó értékjegyeket.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
inku23

Felnőtteknek belépni tilos!

A konyha minimál, a terasz olaszos, a lift pedig román....
DSC 3550 a

Minden, amit a sertéspestisről tudni kell

Hogyan terjed, mik a tünetei, miért veszélyes és mit...
Villany2

Nem lesz villany egy udvarhelyszéki településen

A villanyt csütörtökön reggel veszik el. Kattints és...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2011. július 25., 07:03
0 hozzászólás. 

Az Oktatási, Kutatási, Ifjúsági és Sportminisztérium által finanszírozott és 2004-ben elindított Euro 200 elnevezésű programot ebben az évben is olyan szociálisan hátrányos helyzetű középiskolás és egyetemista diákoknak hirdették meg, akiknek az egy főre eső családi jövedelme nem haladja meg a havi 150 lejt. A program népszerűségét mutatja, hogy a minisztérium honlapján (www.edu.ro) közzétett összesítés szerint országos szinten összesen 21 559 kérést nyújtottak be, amelyből 21 447-et bíráltak el pozitívan. A leadott és kedvezően elbírált támogatási kérések toplistáját Suceava megye (1363/1353 jogosult) vezeti, a sereghajtó Ilfov megye, ahol mindössze 31 diák jelentkezett.

Megyénk középiskoláiból összesen 355 tanuló kérte és kapta meg az új számítógép megvásárlására feljogosító 200 euró értékű állami segítséget. Ez a szám 76-tal meghaladja a 2010-ben benyújtott 279 kérésszámot. Az Euro 200 programban Székelyudvarhelyről mindössze 7 tanuló vett részt. A Bányai János Szakközépsikolából és a Benedek Elek Pedagógiai Líceumból 1, a dr. Palló Imre Zene-és Képzőművészeti Szakközépiskolából 2, a Kós Károly Szakközépiskolából pedig 3 diák kért és kapott komputervásárlásra támogatást.

Az értékjegyeket a jogosultaknak a megyei tanfelügyelőség a napokban postázza. A kuponokat augusztus 31-ig kell levásárolni.

Az Euro 200 program buktatója - és ezt a korábbi évek tapasztalata is bizonyítja, hogy a jelenlegi banki árfolyam szerint a 800 lejt valamivel meghaladó 200 euró kevés egy valamire való számítógép megvásárlásához. A legegyszerűbb új számítógépek ára 1000 lej körül mozog, ha ehhez még hozzászámoljuk a képernyő árát, akkor nem nehéz kiszámolni, hogy a kapott összeget minimum 50 euróval kell még felpótolni.

Megtörtént már, hogy ezt az árkülönbözetet a jogosultak egy része nem tudta saját zsebből „elővarázsolni" és az értékjegy elveszett. A diák kétszeresen is kárvallott lesz, hiszen a programban csak egyszer lehet részt venni - az országos szintű számítógépes nyilvántartás azonnal „kidobja" annak a nevét, aki már egyszer részesült a támogatásban.

Azok a tanulók, akik az Euro 200 értékjegyeket hasznosították, a számítógép megvásárlását igazoló számlát és az adásvételi jegyzőkönyvet szeptember 20-ig kell eljuttassák a megyei tanfelügyelőségre.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."